Netflix: Καταργεί το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις σε Καναδά και Ην. Βασίλειο

Netflix, Netflix: Καταργεί το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις σε Καναδά και Ην. Βασίλειο

Tο Νetflix μπορεί πλέον να μην αφήνει νέα μέλη ή μέλη που επιστρέφουν στην πλατφόρμα να εγγραφούν στο βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις, αλλά οι παλιοί χρήστες συνεχίζουν να το έχουν. Όχι για πολύ, όμως.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στελέχη της εταιρείας στους επενδυτές ενώ ανέφεραν τα αποτελέσματα των κερδών, το πρόγραμμα θα καταργηθεί σε ορισμένες περιοχές που είναι διαθέσιμα τα προγράμματα που υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Η αρχή θα γίνει σε Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο το δεύτερο τρίμηνο αυτής της χρονιάς.

Το βασικό πρόγραμμα κοστίζει 11,99 $ και η αμέσως φθηνότερη επιλογή χωρίς διαφημίσεις 15,49 $ ανά μήνα. Διαφορετικά, οι συνδρομητές θα πρέπει να πληρώνουν 6,99 $ το μήνα για το βασικό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις ή 22,99 $ ανά μήνα για το επίπεδο Premium.

Στην Ελλάδα το πακέτο αυτό κοστίζει 10,99€/μήνα, ενώ υπάρχει και το αρχικό πακέτο με 7,99€/μήνα, το οποίο έχει περιορισμούς σε αριθμούς οθονών προβολής και ποιότητα εικόνας. Αν και η αλλαγή δεν μας επηρεάζει ακόμα, μελλοντικά μπορεί να επεκταθεί και στη χώρα μας.

Το τέταρτο τρίμηνο του 23, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο πριν από αυτό, τα μέλη του προγράμματος με τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά σχεδόν 70%, χάρη στις βελτιώσεις των όσων προσφέρουμε (όπως για παράδειγμα οι λήψεις) και η σταδιακή κατάργηση του προγράμματος Basic για τα νέα και τα επανερχόμενα μέλη στις αγορές που υπάρχει το πακέτο των διαφημίσεων.

Το πρόγραμμα με τις διαφημίσεις αντιπροσωπεύει πλέον το 40% όλων των εγγεγραμμένων μελών του Netflix στις διαφημιστικές μας αγορές. Έτσι, σκοπεύουμε να αποσύρουμε εντελώς το βασικό μας πακέτο σε ορισμένες από τις χώρες αυτές, ξεκινώντας με τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο το δεύτερο τρίμηνο, συνεχίζοντας από εκεί.

Το Netflix ανακοίνωσε επίσης ότι πρόσθεσε 13,1 εκατομμύρια συνδρομητές κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του σε 247 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet Netflix

Netflix: Nέες ταινίες και σειρές το Φεβρουάριο στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν το Φεβρουάριο του 2024 στην Ελλάδα από το Netflix.

Gear Apple Netflix

Apple Vision Pro: Το Netflix δεν θα κυκλοφορήσει εφαρμογή για το headset

Το Netflix δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για τo επερχόμενο headset Vision Pro της Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Internet Netflix

One Piece: Το Netflix ανακοίνωσε remake του θρυλικού anime

To Νetflix ανακοίνωσε την Κυριακή πως ετοιμάζει ένα remake του θρυλικού One Piece Anime, σε συνεργασία με το WIT Studio.