Internet

Netflix: Καταργεί το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις σε Καναδά και Ην. Βασίλειο

Tο Νetflix μπορεί πλέον να μην αφήνει νέα μέλη ή μέλη που επιστρέφουν στην πλατφόρμα να εγγραφούν στο βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις, αλλά οι παλιοί χρήστες συνεχίζουν να το έχουν. Όχι για πολύ, όμως.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στελέχη της εταιρείας στους επενδυτές ενώ ανέφεραν τα αποτελέσματα των κερδών, το πρόγραμμα θα καταργηθεί σε ορισμένες περιοχές που είναι διαθέσιμα τα προγράμματα που υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Η αρχή θα γίνει σε Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο το δεύτερο τρίμηνο αυτής της χρονιάς.

Το βασικό πρόγραμμα κοστίζει 11,99 $ και η αμέσως φθηνότερη επιλογή χωρίς διαφημίσεις 15,49 $ ανά μήνα. Διαφορετικά, οι συνδρομητές θα πρέπει να πληρώνουν 6,99 $ το μήνα για το βασικό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις ή 22,99 $ ανά μήνα για το επίπεδο Premium.

Στην Ελλάδα το πακέτο αυτό κοστίζει 10,99€/μήνα, ενώ υπάρχει και το αρχικό πακέτο με 7,99€/μήνα, το οποίο έχει περιορισμούς σε αριθμούς οθονών προβολής και ποιότητα εικόνας. Αν και η αλλαγή δεν μας επηρεάζει ακόμα, μελλοντικά μπορεί να επεκταθεί και στη χώρα μας.

Το τέταρτο τρίμηνο του 23, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο πριν από αυτό, τα μέλη του προγράμματος με τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά σχεδόν 70%, χάρη στις βελτιώσεις των όσων προσφέρουμε (όπως για παράδειγμα οι λήψεις) και η σταδιακή κατάργηση του προγράμματος Basic για τα νέα και τα επανερχόμενα μέλη στις αγορές που υπάρχει το πακέτο των διαφημίσεων.

Το πρόγραμμα με τις διαφημίσεις αντιπροσωπεύει πλέον το 40% όλων των εγγεγραμμένων μελών του Netflix στις διαφημιστικές μας αγορές. Έτσι, σκοπεύουμε να αποσύρουμε εντελώς το βασικό μας πακέτο σε ορισμένες από τις χώρες αυτές, ξεκινώντας με τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο το δεύτερο τρίμηνο, συνεχίζοντας από εκεί.

Το Netflix ανακοίνωσε επίσης ότι πρόσθεσε 13,1 εκατομμύρια συνδρομητές κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό του σε 247 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2024 10:55

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.