Internet

Netflix: “Σκοτώνει” το βασικό επίπεδο συνδρομής

Το Netflix ανέκαθεν προσπαθούσε να βελτιστοποιήσει τα επίπεδα συνδρομής του. Είδαμε την έξτρα χρέωση για premium HDR και 4Κ, είδαμε την νέα επιλογή με διαφημίσεις, αλλά τώρα η πλατφόρμα αρχίζει τις περικοπές και “σκοτώνει” το βασικό επίπεδο συνδρομής στον Καναδά.

Οι Καναδοί χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να επιλέξουν το βασικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το The Canadian Press. Θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο βασικό με διαφημίσεις, το standard και τα premium.

Οι χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι αυτή τη στιγμή στο βασικό πρόγραμμα δεν θα το χάσουν. Απλώς, εάν κάποια στιγμή αποφασίσουν να αλλάξουν προγράμματα ή να διακόψουν τις συνδρομές τους, θα χάσουν την επιλογή επιστροφής στο βασικό επίπεδο. Η απόφαση φαίνεται να σηματοδοτεί την κίνηση του Netflix προς ένα μοντέλο που υποστηρίζεται περισσότερο από διαφημίσεις, δείχνοντας πόσο έχει αλλάξει στάση η εταιρεία που ήταν απολύτως αντίθετη με τις διαφημίσεις μέχρι πριν λίγο καιρό.

Η εισαγωγή αυτού του σχεδίου που υποστηρίζεται από διαφημίσεις τον Νοέμβριο του 2022, παρά τις αρχικές δηλώσεις για το αντίθετο, παρείχε μια πρόσθετη ροή εσόδων για το Netflix, συμβάλλοντας στην απόδοση της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, το βασικό πρόγραμμα του Netflix με διαφημίσεις απέφερε περισσότερα έσοδα ανά χρήστη στις ΗΠΑ από το τυπικό του πρόγραμμα, παρόλο που ήταν φθηνότερο. Αυτό πιθανώς οδήγησε στην απόφαση για κατάργηση του βασικού προγράμματος στον Καναδά.

Η βασική βαθμίδα κοστίζει $10 (CAD) το μήνα στον Καναδά, ενώ η βασική βαθμίδα με διαφημίσεις κοστίζει $6, η standard βαθμίδα κοστίζει $16,50 και η premium $21. Aκόμα δεν έχει ακουστεί κάτι επίσημο για επέκταση αυτής της στρατηγικής και σε άλλες αγορές αλλά δεν μοιάζει καθόλου απίθανο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.