Netflix: Σε περισσότερες χώρες τα μέτρα κατά της κοινής χρήσης κωδικού

netflix, Netflix: Σε περισσότερες χώρες τα μέτρα κατά της κοινής χρήσης κωδικού

Το Netflix ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κάνει διαθέσιμη την κοινή χρήση κωδικού με έξτρα χρήματα «ευρύτερα» το πρώτο τρίμηνο του 2023, επεκτείνοντας την καταστολή των λογαριασμών που μοιράζονται μεταξύ πολλών νοικοκυριών.

Σε μια επιστολή μετόχων του τέταρτου τριμήνου που εξηγεί τις αλλαγές, η εταιρεία λέει ότι η ευρεία κοινή χρήση λογαριασμών υπονομεύει την ικανότητά του να επενδύει και να βελτιώνει την υπηρεσία.

“Η σημερινή ευρεία κοινή χρήση λογαριασμών (100 εκατομμύρια νοικοκυριά+) υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύουμε και να βελτιώνουμε το Netflix, καθώς και να χτίζουμε την επιχείρησή μας. Αν και οι όροι χρήσης μας περιορίζουν τη χρήση του Netflix σε ένα νοικοκυριό, αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια αλλαγή για τα μέλη που μοιράζονται τον λογαριασμό τους ευρύτερα.

Έτσι, εργαστήκαμε σκληρά για να δημιουργήσουμε πρόσθετες νέες λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία Netflix, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των μελών να ελέγχουν ποιες συσκευές χρησιμοποιούν τον λογαριασμό τους και να μεταφέρουν ένα προφίλ σε νέο λογαριασμό. Καθώς διαθέτουμε την κοινή χρήση επί πληρωμή, τα μέλη σε πολλές χώρες θα έχουν επίσης την επιλογή να πληρώσουν επιπλέον εάν θέλουν να μοιραστούν το Netflix με άτομα με τα οποία δεν ζουν.”

Mετά τις δοκιμές στη Λατινική Αμερική, το Netflix παραδέχεται ότι περιμένει ότι κάποιοι θα αντιδράσουν διακόπτοντας τις συνδρομές τους σε κάθε αγορά όπου εισάγεται κοινή χρήση επί πληρωμή, αλλά αναμένεται συνολική βελτίωση στα έσοδα. Σύμφωνα με την πλατφόρμα, εκτιμάται ότι 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης με επιπλέον 100 εκατομμύρια νοικοκυριά από τα οποία θα μπορούσαν να αποκομίσουν έσοδα.

Πλέον, απαιτεί από τα άτομα που μοιράζονται λογαριασμούς με άλλους εκτός του νοικοκυριού τους να πληρώνουν για να το κάνουν. Οι πληρωμές αυτές έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, με το Netflix να χρεώνει περίπου $3 επιπλέον για έναν επιπλέον μη οικιακό χρήστη.

Η πλατφόρμα σχεδιάζει να επιβάλει τους κανόνες κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης μέσω διευθύνσεων IP, αναγνωριστικών συσκευών και δραστηριότητας λογαριασμού.

Για να ξεκαθαρίσουμε, οι όροι παροχής υπηρεσιών για το Netflix δεν επέτρεψαν ποτέ την κοινή χρήση πολλών νοικοκυριών, αλλά η υπηρεσία επέτρεψε την πρακτική για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που η εφαρμογή των νέων μέτρων για την παροχή πρόσβασης λογαριασμού σε φίλους και συγγενείς ίσως εκνευρίσει κάποιους συνδρομητές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ramshi

Επισης μεγαλη αυξηση σε λογαριασμους με γειτονικη χωρα(απο 70 λιρες σε 100)

thanos

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ . ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΣΩΣΤΑ!

Babis Briolas

Οι οροι Χρήσης που υποχρεωτικά αποδέχεται ο κάθε χρήστης λένε στην Παράγραφο 4.2 “Η υπηρεσία Netflix και το περιεχόμενο στο οποίο παρέχεται πρόσβαση μέσω της υπηρεσίας προορίζονται αποκλειστικά για προσωπική και μη εμπορική χρήση και δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση τους με άλλα άτομα εκτός του σπιτιού σας, εκτός εάν αυτό επιτρέπεται από το πρόγραμμα της συνδρομής σας. “. Καλώςή κακώς έτσι ειναι. Ρώτα τον/τη/το δικηγόρο σου να εξηγήσει το “εκτός του σπιτιού σας“. Πάω στοίχημα ότι το παιδί σε άλλη πόλη ΔΕΝ παίζει ανεξαρτήτως του ηθικού μέρους, αλλά δεν ειμαι και δικηγόρος…… . Δε μας κάνει η σύμβαση γιατί εδώ ειναι Βαλκάνια και οι κακές πολυεθνικές κλπ κλπ? Υπάρχει και η …”παρανομία”!

Babis Briolas

DISCLAIMER: Δεν προτείνω το τελευταίο…..

thanos

Οι περισσοτεροι νομιζω επέλεξαν με ευκολία την συνδρομή στο NETFLIX λόγω ακριβώς της δυνατότητας να το μοιράζονται με άλλα μέλη της οικογένειάς τους. Όπως και να έχει αξίζει και φυσικά θα πληρώσω αν χρειαστεί 3 ευρώ παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.