Netflix: Τέλος στο password sharing μέχρι το καλοκαίρι

netflix, Netflix: Τέλος στο password sharing μέχρι το καλοκαίρι

Το Netflix σχεδιάζει μια «ευρεία διάθεση» της καταστολής της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης που άρχισε να εφαρμόζει το 2022, δήλωσε σήμερα η εταιρεία στην έκθεση κερδών του πρώτου τριμήνου 2023.

To σχέδιο “paid sharing” που δοκιμάζει η πλατφόρμα σε περιορισμένο αριθμό χωρών, δηλαδή όσοι μοιράζονται τον κωδικό τους να πληρώνουν παραπάνω συνδρομή, θα επεκταθεί σε επιπλέον χώρες το δεύτερο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Το Netflix δήλωσε «ευχαριστημένο με τα αποτελέσματα» των περιορισμών κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης που εφάρμοσε στον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία νωρίτερα φέτος.

Το αρχικό πλάνο ήταν να αρχίσει η εξάλειψη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά η εταιρεία είπε ότι είχε μάθει από τις δοκιμές της και «βρήκε ευκαιρίες για να βελτιώσει την εμπειρία για τα μέλη». Αναμένεται μια “αντίδραση ακύρωσης” σε κάθε αγορά όπου εφαρμόζεται η πληρωμένη κοινή χρήση, αλλά τα αυξημένα έσοδα έρχονται αργότερα καθώς οι δανειολήπτες ενεργοποιούν τους δικούς τους λογαριασμούς Netflix και τα υπάρχοντα μέλη προσθέτουν λογαριασμούς “έξτρα μέλη”.

Στον Καναδά, η πληρωμένη κοινή χρήση είχε ως αποτέλεσμα μια μεγαλύτερη βάση μελών Netflix και επιτάχυνση της αύξησης των εσόδων. Οι συνδρομητές του που μοιράζονται έναν λογαριασμό με αυτούς που δεν ζουν μαζί τους θα πρέπει να πληρώσουν για ένα επιπλέον μέλος. Στον Καναδά, το Netflix χρεώνει 7,99 $ CAD για ένα επιπλέον μέλος, που είναι περίπου $6. Μπορούν να προστεθούν μέχρι δύο επιπλέον άτομα σε ένα υπάρχον πρόγραμμα Netflix Standard ή Premium. Η επιπλέον τιμή παρέχει σε κάθε άτομο ένα προφίλ, εξατομικευμένες προτάσεις, σύνδεση και κωδικό πρόσβασης.

Εναλλακτικά, τα άτομα που μοιράζονται έναν λογαριασμό Netflix με κάποιον εκτός του νοικοκυριού τους μπορούν να ξεκινήσουν μια διαδικασία μεταφοράς προφίλ που θα επιτρέψει στο άτομο που έχει δωρεάν πρόσβαση στον λογαριασμό να δημιουργήσει τον δικό του ξεχωριστό, επί πληρωμή λογαριασμό.

Οι χρήστες του Netflix θα πρέπει να δημιουργήσουν μια κύρια τοποθεσία και οι συνδρομητές που δεν βρίσκονται σε αυτήν την τοποθεσία δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία μέσω αυτού του λογαριασμού. Υπάρχουν δικαιώματα για ταξίδια ή δεύτερα σπίτια, αλλά απαιτείται από τους χρήστες να ανοίγουν την εφαρμογή στην κύρια τοποθεσία μία φορά το μήνα.

Το Netflix ισχυρίζεται ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν κοινόχρηστους λογαριασμούς, γεγονός που επηρεάζει την ικανότητά του να «επενδύει και να το βελτιώνει» για τα μέλη που πληρώνουν.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως κλείνει την παλιά της λειτουργία DVD-by-mail, με τα τελευταία να κυκλοφορούν τον Σεπτέμβριο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet Netflix

Netflix: Nέες ταινίες και σειρές το Φεβρουάριο στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν το Φεβρουάριο του 2024 στην Ελλάδα από το Netflix.

Internet Netflix

Netflix: Καταργεί το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις σε Καναδά και Ην. Βασίλειο

Tο Νetflix δεν αφήνει νέα μέλη ή μέλη που επιστρέφουν στην πλατφόρμα να εγγραφούν στο βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις.

Gear Apple Netflix

Apple Vision Pro: Το Netflix δεν θα κυκλοφορήσει εφαρμογή για το headset

Το Netflix δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για τo επερχόμενο headset Vision Pro της Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.