Internet

NFT: Άνοδος στα 2.5 δισ. δολάρια το πρώτο μισό του 2021

Η αγορά των NFT, ή αλλιώς των Non Fungible Tokens, βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο, κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2021. Υπολογίζεται ότι η συνολική αξία των πωλήσεων των NFT στο πρώτο εξάμηνο του άγγιξε τα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

To Non Fungible Token, ή NFT, είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτησίας που αποθηκεύεται μέσα στο blockchain, αντιπροσωπεύοντας ένα ψηφιακό κτήμα, μία ψηφιακή ιδιοκτησία, η οποία δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο αντιγραφής, έχει, λοιπόν, τη δική του αξία. Μπορεί να ανταποκρίνεται σε κάθε είδους αντικείμενο, όπως είναι μία φωτογραφία, ένα βίντεο ή κάποιο άλλο ψηφιακό αρχείο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα NFT, καθώς η αξία των πωλήσεων τους ανεβαίνει σταθερά. Ο Ιούνιος του 2021, μάλιστα, θεωρείται ο μήνας όπου σημειώθηκε ρεκόρ συναλλαγών με NFT. Οι αγοραστές είναι σημαντικά περισσότεροι από τους πωλητές, εκτοξεύοντας το ενδιαφέρον στα ύψη.

Τα πιο δημοφιλή NFT φαίνεται πως είναι όσα ανήκουν στην κατηγορία των Αθλημάτων, αλλά και όσα αφορούν σε συλλεκτικά είδη.

Επεξεργάστηκε την 6 Ιουλίου 2021 14:49

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.