Internet

Ο Elon Musk καλείται να πληρώσει 50.000 δολάρια για να μην παρακολουθούν το jet του

Ένας 19χρονος κατάφερε να δημιουργήσει bot στο Twitter που παρακολουθεί τις κινήσεις του ιδιωτικού αεροσκάφους του Elon Musk. Ο νεαρός Jack Sweeney, μάλιστα, ζητά από τον Elon Musk το ποσό των 50.000 δολαρίων προκειμένου να διαγράψει το bot αυτό.

Ο λογαριασμός στο Twitter που παρακολουθεί τις κινήσεις του ιδιωτικού jet του Elon Musk είναι ο @Elonjet, ο οποίος έχει δημιουργηθεί τον Ιούνιο του 2020 και αριθμεί περισσότερους από 185.000 ακόλουθους στο Twitter. Η λογική του είναι να στέλνει αυτομάτως ένα tweet κάθε φορά που απογειώνεται ή προσγειώνεται το αεροσκάφος του Elon Musk, δημοσιεύοντας tweets, όπως αυτό που ακολουθεί παρακάτω:

Took off from Hawthorne, California, US. pic.twitter.com/nH7RWF7S3G
— Elon Musk's Jet (@ElonJet) January 30, 2022

Ο Elon Musk ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τον δημιουργό του bot και του προσέφερε το ποσό των 5.000 δολαρίων, προκειμένου να το διαγράψει. Η απάντηση του Sweeney ήταν να ζητήσει περίπου 50.000 δολάρια από τον Elon Musk, ποσό που, όπως δηλώνει, θα του επέτρεπε να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla.

Μάλιστα, ο νεαρός εξήγησε στον Elon Musk τα βήματα που θα έπρεπε να ακολουθήσει για να είναι πιο δύσκολο να τον εντοπίσουν με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, αν και σημείωσε ότι ο ίδιος έχει τρόπους να παρακάμπτει τέτοιες παραμέτρους.

Επεξεργάστηκε την 31 Ιανουαρίου 2022 14:20

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.