Business

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει, μάλιστα, να χρησιμοποιήσει το ρομπότ στο δικό της εργοστάσιο μέχρι το τέλος του έτους.

Πριν από λίγους μήνες, η Tesla αποκάλυψε το “Optimus Gen 2”, μια νέα γενιά του ανθρωποειδούς ρομπότ της που θα πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει επαναλαμβανόμενες εργασίες.

Το νέο πρωτότυπο παρουσίασε πολλές βελτιώσεις σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις του ρομπότ, και έδωσε κάποια αξιοπιστία στο project, το οποίο ήταν σχεδόν αστείο όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από κάποια χρόνια, με έναν χορευτή μεταμφιεσμένο σε ρομπότ για promo.

Η Tesla πίστευε ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στην τεχνητή νοημοσύνη στο πρόγραμμα αυτοοδηγούμενων οχημάτων και στις μπαταρίες και τους ηλεκτρικούς κινητήρες. Υποστήριξε ότι τα οχήματά της είναι ήδη ρομπότ σε τροχούς. Τώρα, χρειάζεται απλώς να τα μετατρέψει σε ανθρωποειδή για να μπορεί να αντικαταστήσει τους ανθρώπους σε ορισμένες εργασίες που θα είναι κυρίως επαναλαμβανόμενες και επικίνδυνες.

Σε προηγούμενη ενημέρωση για το Optimus, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ισχυρίστηκε ότι «τα πράγματα του Optimus είναι εξαιρετικά υποτιμημένα» και εκτίμησε ότι η ζήτηση θα μπορούσε να φτάσει τα 10 έως 20 δισεκατομμύρια μονάδες.

Έφτασε στο σημείο να «προβλέψει με σιγουριά» ότι το Optimus θα αντιπροσωπεύει «το μεγαλύτερο μέρος της μακροπρόθεσμης αξίας της Tesla».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος βλέπει όλους να έχουν ένα ρομπότ Tesla Optimus στο σπίτι τους και να αναλαμβάνει πολλές εργασίες κατασκευής και εξυπηρέτησης.

Με την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2024 της Tesla, ο Μusk έδωσε μια ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του Optimus. Ο Διευθύνων Σύμβουλος λέει ότι το Optimus εκτελεί ήδη εργοστασιακές εργασίες μέσα στο εργαστήριό της. Πιστεύει, δε, ότι θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση πραγματικών εργασιών εντός των πραγματικών εργοστασίων της Tesla μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον, ο Μusk είπε ότι πιστεύει ότι η Tesla θα μπορούσε να αρχίσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus σε πελάτες εκτός της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2025. Επανέλαβε και πάλι ότι αναμένει ότι η Optimus θα αντιπροσωπεύει τελικά το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων και της συνολικής αξίας της Tesla.

Ο Μusk είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αναμένει ότι το Optimus θα κοστίζει «λιγότερο από το μισό αυτοκίνητο», δηλαδή κάπου κοντά στα 25.000 δολάρια.

Επεξεργάστηκε την 24 Απριλίου 2024 12:34

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.