Ο Elon Musk θέλει να κάνει το Twitter πλατφόρμα πληρωμών

Elon Musk Twitter, Ο Elon Musk θέλει να κάνει το Twitter πλατφόρμα πληρωμών

O Elon Musk φέρεται να έχει νέα σχέδια για το Twitter, καθώς σύμφωνα με τους Financial Times θέλει οι χρήστες να μπορούν να αγοράζουν πράγματα στην πλατφόρμα, αλλά και να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο.

Παρά την αγάπη του Musk για τα κρυπτονομίσματα, το σύστημα θα βασίζεται κυρίως σε πληρωμές fiat, αν και η λειτουργικότητα κρυπτογράφησης θα μπορούσε να προστεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Το Twitter εργάζεται ήδη σε ένα σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να βραβεύουν άλλους δημιουργούς. Αλλά αυτά τα νέα χαρακτηριστικά θα απαιτήσουν από την εταιρεία να ικανοποιήσει ρυθμιστικούς ελέγχους και η FT λέει ότι το Twitter είναι ήδη εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ως επεξεργαστής πληρωμών. Η εταιρεία έχει επίσης αρχίσει να υποβάλλει αίτηση για τις απαραίτητες ρυθμιστικές άδειες στις ΗΠΑ

Αυτό θα πάρει χρόνο. Σύμφωνα με την έκθεση, το Twitter ελπίζει να ολοκληρώσει την αδειοδότηση των ΗΠΑ εντός ενός έτους, μετά τον οποίο η εταιρεία πιθανότατα θα προσπαθήσει να λάβει τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις για να επεκταθεί διεθνώς.

Στο τιμόνι αυτής της νέας προσπάθειας βρίσκεται η Esther Crawford, η διευθύντρια Product Management του Twitter, η οποία φαίνεται να έχει προσαρμοστεί καλά στο «εξαιρετικά σκληροπυρηνικό» εργασιακό περιβάλλον του Elon Musk.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.