Οι Έλληνες πληρώνουν 54% περισσότερο το Netflix (βάσει κόστους ανά τίτλο) από τους Αμερικανούς

netflix

Το Netflix μας δίνει μια πληθώρα από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες για να παρακολουθήσουμε οποιαδήποτε στιγμή από smartphone, tablet, Η/Υ και Smart TV με μηνιαία συνδρομή που ξεκινάει από τα 7.99 ευρώ. Πόσο όμως πληρώνουμε σε σύγκριση με τους πελάτες των άλλων χωρών;

Η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε έγινε ανάμεσα σε 78 χώρες με σκοπό να βρεθεί σε ποιό μέρος του κόσμου είναι η καλύτερη value for money επιλογή για την παρακολούθηση του Netflix καθώς και για να δούμε τι γίνεται και στη χώρα μας αλλά και το τι πληρώνουμε σε σχέση με άλλους πελάτες σε χώρες ανά τον κόσμο.

Για να βγουν όλα τα αποτελέσματα χρειάστηκε να συγκριθούν ο αριθμός των τηλεοπτικών σειρών και των ταινιών σε 78 χώρες, και από το άθροισμα αυτό προέκυψε το κόστος ανα τίτλο κάθε μήνα για κάθε χώρα. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι πελάτες στην Αμερική έχουν τη μεγαλύτερη επιλογή σε τίτλους στο Netflix αλλά δεν έχουν τις καλύτερες value for money επιλογές.

Ο Καναδάς είναι η χώρα που έχει χαμηλές τιμές και τέτοιο αριθμό ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που τον κάνουν την πιο συμφέρουσα χώρα για κάποιον πελάτη να παρακολουθεί Netflix, με τους πελάτες των Η.Π.Α και του Ηνωμένου Βασιλείου να πληρώνουν 10% και 13% περισσότερο ανά τίτλο σε σύγκριση με τους πελάτες στον Καναδά.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι τιμές στο Netflix ξεκινούν από τα 7.99 ευρώ το μήνα για το Basic πρόγραμμα σε μια συσκευή, 9.99 ευρώ για το Standard με HD ποιότητα και παρακολούθηση από δύο συσκευές με ένα λογαριασμό, το Premium με 11.99 ευρώ με 4 συσκευές και παρακολούθηση σε ποιότητα 4K, ενώ με το πακέτο Ultra στα 14.99 παρέχεται ήχος πολύ υψηλής ποιότητας.

Το πόσο πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, είναι ένα θέμα το οποίο αξίζει να αναλυθεί.

Στο Netflix υπάρχουν διαθέσιμες 3775 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές για τις οποίες πληρώνουμε 9.01 δολάρια το μήνα, τη στιγμή που στις Η.Π.Α υπάρχουν 5839 διαθέσιμες ταινίες και σειρές για τις οποίες οι καταναλωτές πληρώνουν 7.99 δολάρια το μήνα. Στην ουσία πληρώνουμε σχεδόν 54% περισσότερο για να παρακολουθούμε λιγότερες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, με το κόστος ανά τίτλο στη βιβλιοθήκη του Netflix να φτάνει τα 0.00239 δολάρια, τη στιγμή που οι Αμερικανοί πελάτες πληρώνουν 0.00137 δολάρια για κάθε διαθέσιμο τίτλο.

netflix grcost

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Για τα 12€ που δίνουμε 4 άτομα είναι τέλειο και τζάμπα

VHolland

Σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο εγώ βλέπω ότι η Ελλάδα είναι στο average ως χώρα της ΕΕ. Άρα αν μπει λίγο ακόμη περιεχόμενο είναι πολύ φθηνά…

Solon

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει ο ΦΠΑ. Στην Ευρώπη πληρώνει ΦΠΑ το Netflix. Είναι τελείως λάθος σύγκριση. Το σωστό θα είναι να συγκριθεί η τιμή και το περιεχόμενο του ελληνικού Netflix με τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Solon

Και μόλις τώρα τσέκαρα την πηγή και είδα ότι πληρώνουμε τα ίδια με Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία.
Και πληρώνουμε λιγότερα από την Ισπανία στην οποίαν παράγει περιεχόμενο το Netflix. Μην δαιμονοποιείται τα πάντα. Μια χαρά τιμή έχει το Netflix.

Jim

Πληρώνει περισσότερο ο Έλληνας από τον Ελβετό που έχει 10 φορές μεγαλύτερο μισθό και απολαμβάνει και τους περισσότερους τίτλους μαζί με τους Αμερικάνους :Ρ ..έχετε δίκιο παιδιά..πολύ οικονομικό!!Απλά ο κλασσικός Ελληναράς που ψάχνει πάντα το τσαμπέ, ότι πιο φθηνό βρίσκει το έχει για καλό και δεν κοιτάζει τη σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες και τις παροχές που έχει. Αν έχετε καταλάβει καλά φίλοι μου Ελληναράδες, πληρώνετε περισσότερο για κάθε τίτλο από Ελβετία, Ουκρανία, Ζιμπάμπουε, Πακιστάν, Νιγηρία, Ουρουγουάη και Περού…που βγάλατε και συμπέρασμα ότι είμαστε στο μέσο όρο….

Jim

Μου θυμίζουν πολλές φορές αυτό που λένε πολλοί στην Ελλάδα ότι έχουμε φθηνό εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς ή φθηνή ζωή σε σχέση με άλλες χώρες…αλλά ο Ελληναράς δεν βάζει το μυαλό του να σκεφτεί τι απολαμβάνει ο άλλος που μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη φορολογία ή λίγο πιο ακριβό εισιτήριο. Η σύγκριση μπορεί να είναι χαοτική και τον νοιάζει ότι στην Ελλάδα θα πληρώσει 20 ή 50 λεπτά του ευρώ που φθηνό εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς… :Ρ

VHolland

@Jim αν προσπεράσω ότι τα δύο post σου αλληλοσυγκρούονται ως απόψεις (άρα και το χαρακτηρισμό ελληναράδες, αφού εξ ορισμού έγραψες ως ένας τέτοιος).
Αντιλαμβάνεσαι ότι συγκρίνεις ένα τοπικό προϊόν (συγκοινωνίες) με ένα προϊόν εισαγωγής και μάλιστα υπηρεσία όπου η τιμολόγιση του εξαρτάται από την εταιρεία και μόνο αυτή;
Υπάρχουν ενδιάμεσοι φόροι, υπάρχουν εταιρείες που έχουν τα δικαιωμάτα για κάποιες χώρες και χρεώνουν ανάλογα κτλ κτλ.

Τώρα που καταλάβαμε ότι πληρώνουμε το μέσω όρο…. δες το γράφημα αν καταλαβαίνεις τα βασικά δε θα είναι δύσκολο ελληνάρα….

Thana

Για σου ρε @Jim Έλληνα,εμείς οι Ελληναράδες τουλάχιστον παίρνουμε το νεράκι δώρο μαζί με τον καφέ,για ρώτα και τους Ελβετούς και τους υπόλοιπους ευρωπαίους πόσο το πληρώνουν !
Α…Και που είσαι,στο επόμενο αι φονι που θα πάρεις σκέψου πόσο πιο φθηνό είναι στην υπόλοιπη Ευρώπη που δεν έχει το ληστρικό 24% ΦΠΑ.

Jim

@VHolland φίλε μου στατισική έχω τελειώσει. επέτρεψε μου να ξέρω κάτι περισσότερο από εσένα από μέσο όρο…όταν κοιτάζεις ένα γράφημα δεν κοιτάζεις απλά και μόνο που βρίσκεται η κουκίδα της Ελλάδας…για το ποιος είναι Ελληναράς από τους δυο μας επέτρεψε το να το κρίνουν οι άλλοι καλύτερα…όσο για τον φίλο @Thana μάλλον δεν γνωρίζει και πολλά από γεωγραφία. Αν ήξερε, θα γνώριζε ότι για τον ελβετό το νερό είναι δωρεάν αφού όλες οι πόλεις τους έχουν πηγές από τις Άλπεις. Να πιεί εδώ στην Ελλάδα και ένα δωρεάν νεράκι στις καφετέριες και τα εστιατόρια μας που το χρεώνουν από 0,50 έως και 1 ευρώ. Καλό βράδυ και στους δύο.

Gregorio

Που το περίεργο που οι Έλληνες πληρώνουμε 54% περισσότερο το Netflix σε σχέση με τους Αμερικάνους ??? 10 χρόνια τώρα βγάζουμε πρωθυπουργό όποιον λέει -Λεφτά υπάρχουν, Ελπίδα υπάρχει, Έχουμε ανάπτυξη, Βγήκαμε στις αγορές, Δεν έχουμε ανεργία, Πάρτε μερικά δις σε επιδόματα και βάζει κάτι δεκάδες χιλιάδες στο δημόσιο, που το περίεργο λοιπόν ??? επίσης μαζί με το 24% του ΦΠΑ μην ξεχνάτε να βάζετε και τον επιπλέον φόρο στα ψηφιακά μέσα (συνδρομητικά κανάλια), σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που ψήφισε και πέρασε ο καλός μας ο πρωθυπουργός ο Τσίπρας, έτσι γιατί η Ελπίδα ήρθε νωρίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitch

To Twitch δοκιμάζει ένα νέο rewind button για τα livestreams

Πατώντας το κουμπί, ο θεατής επιστρέφει πίσω δύο λεπτά στη ροή,  δηλώνει το Twitch

Internet Pinterest TikTok

To Pinterest επανασχεδιάζει το home feed του για να μιμηθεί το Tik Tok

Μία από τις μεγάλες αλλαγές που κάνει το Pinterest είναι ο επανασχεδιασμός του home feed και η δημιουργία μιας νέας καρτέλας που λέγεται “Watch”. 

Internet Bitcoin

To Bitcoin φτάνει στην ιστορική τιμή ρεκόρ των 66.000 δολαρίων

To πλέον δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, κατέκτησε μία ιστορική κορυφή, αγγίζοντας σε αξία τα 66.000 δολάρια.

Internet Facebook

Σκέφτεται σοβαρά το Facebook να αλλάξει το όνομά του;

Μία αναφορά στο Verge πυροδότησε έντονη φημολογία περί ενδεχόμενης αλλαγής του ονόματος του Facebook και μάλιστα πολύ σύντομα.