Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Yahoo εγκληματίες, Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Η Yahoo ήταν το εμπορικό σήμα που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο για επιθέσεις phishing κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ανεβαίνοντας 23 θέσεις και αντιπροσωπεύοντας το 20% όλων των προσπαθειών. Oι κυβερνοεγκληματίες διένεμαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με subject lines που υπονοούσαν ότι ο παραλήπτης είχε κερδίσει βραβεία ή χρηματικά έπαθλα από αποστολείς όπως “Awards Promotion” ή “Award Center”. Το περιεχόμενο του email ενημέρωνε τον στόχο ότι είχε κερδίσει χρηματικό έπαθλο που είχε οργανώσει η Yahoo, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Ζητούσε από τον παραλήπτη να στείλει τα προσωπικά και τραπεζικά του στοιχεία, με τον ισχυρισμό πως θα μετέφεραν τα χρήματα του βραβείου που κέρδισε στο λογαριασμό του. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιείχε επίσης μια προειδοποίηση ότι ο στόχος δεν πρέπει να ενημερώσει τον κόσμο για τη νίκη του βραβείου λόγω νομικών ζητημάτων.

Σε γενικές γραμμές, ο τομέας της τεχνολογίας ήταν ο κλάδος με τις μεγαλύτερες πιθανότητες μίμησης brand phishing το τελευταίο τρίμηνο του 2022, ακολουθούμενος από τη ναυτιλία και τα κοινωνικά δίκτυα. Η DHL ήταν στη δεύτερη θέση με 16% όλων των προσπαθειών brand phishing, μπροστά από τη Microsoft που βρέθηκε στην τρίτη θέση με 11%. Το LinkedIn επέστρεψε επίσης στη λίστα αυτό το τρίμηνο, φτάνοντας στην πέμπτη θέση με 5,7%. Η δημοτικότητα της DHL θα μπορούσε να οφείλεται στην έντονη περίοδο online αγορών γύρω από τη Black Friday και τη Cyber Monday, με τους χάκερ να χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα για να δημιουργούν “ψεύτικες” ειδοποιήσεις παραδόσεων.

Τα 10 Δημοφιλέστερα Προς Μίμηση Brands

1)Yahoo (20%)
2)DHL (16%)
3)Microsoft (11%)
4)Google (5.8%)
5)LinkedIn (5.7%)
6)WeTransfer (5.3%)
7)Netflix (4.4%)
8)FedEx (2.5%)
9)HSBC (2.3%)
10)WhatsApp (2.2%)

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.