Οι ΗΠΑ κλείνουν το Raidforums, ένα από τα πιο γνωστά hacking site

Raidforums, Οι ΗΠΑ κλείνουν το Raidforums, ένα από τα πιο γνωστά hacking site

Οι αρχές κατάσχεσαν το domain του Raidforums και o 21χρονος διαχειριστής του συνελήφθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορούμενος για 6 ποινικές παραβάσεις. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος, ίσως ο πιο δημοφιλής στο είδος του, ήταν ένα forum που επισκέπτονταν χάκερς και αντάλλαζαν κλεμμένες πληροφορίες, όπως βάσεις δεδομένων, κωδικούς πρόσβασης χρηστών, στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Αίσθηση προκαλεί ότι η πρόσβαση ήταν πανεύκολη μιας και δεν άνηκε στο dark web και μια απλή επίσκεψη στο Raidforums.com έφτανε.

Raidforums, Οι ΗΠΑ κλείνουν το Raidforums, ένα από τα πιο γνωστά hacking site

Η πρώτη υποψία ότι οι αρχές έχουν βάλει το site στο μάτι ήρθε το Φεβρουάριο, όταν και απροσδόκητα συνέβη το πρώτο προσωρινό κλείσιμο του. Εμφανίστηκε λίγο αργότερα ξανά online, μόνο που αυτή τη φορά εμφάνιζε μόνο το log in page και η σελίδα ανανεωνόταν ξανά και ξανά κάθε φορά που κάποιος προσπαθούσε να συνδεθεί, σύμφωνα με το Hot Hardware.

Ο Diogo Santos Coelho εντοπίστηκε από την αστυνομία στο Croydon του Ηνωμένου Βασιλείου και, αφού αναγνωρίστηκε ως ο ιδρυτής αλλά και κύριος διαχειριστής του forum, συνελήφθη. Γνωστός στους κύκλους ως “Παντοδύναμος”, φαίνεται ότι δε μπόρεσε να κάνει και πολλά στη συγκεκριμένη κατάσταση. Κατηγορείται για συνομωσία σε απάτη που αφορά παράνομες προσβάσεις σε συσκευές και κλοπή προσωπικών στοιχείων, με τα 6 αδικήματα να ανήκουν στις 2 αυτές κατηγορίες.

Τα βάσανα άρχισαν από νωρίς για τον Diogo όταν μόλις στην ηλικία των 14 ετών πληροφορίες επέτρεψαν στις αρχές να εκδώσουν ένταλμα και να ελέγξουν τις αποσκευές του, την ώρα που προσπαθούσε να εισέλθει στις ΗΠΑ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον. Δυστυχώς για τον Παντοδύναμο βρέθηκαν αρχεία και email που τον καίγανε, αφού τον συνέδεαν άμεσα με το Raidforums αλλά και με το περιβόητο nickname που είχε ο ίδιος επιλέξει. Όλως παραδόξως για επικεφαλής hacking site χρησιμοποίησε το ίδιο email που είχε χρησιμοποιήσει για να κάνει register 2 domains στο Raiforums, όταν επικοινώνησε με τον πράκτορα του FBI για να ζητήσει πίσω τις αποσκευές του που είχαν κατασχεθεί. Όχι και η πιο λαμπρή στιγμή στην “καριέρα” του.

Μπορεί πάντως το γνωστό hacking site να μην υπάρχει πια, όμως ένα παρόμοιο με το όνομα Breach Forums εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα και φιγουράρει σαν το επόμενο σπίτι των hackers.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.