Οι Κυβερνήσεις χρησιμοποιούν δεδομένα από το κινητό για να περιορίσουν τον κορονοιό

, Οι Κυβερνήσεις χρησιμοποιούν δεδομένα από το κινητό για να περιορίσουν τον κορονοιό

Η μάχη με την πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται και οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν δεδομένα κινητού για να αποτρέψουν την εξάπλωση του. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, παρέχουν τα δεδομένα στο σύστημα υγείας της Ιταλίας, Αυστρίας και Γερμανίας. Αυτό γίνεται για να μπορέσουν οι αρχές να ελέγξουν αν οι πολίτες τηρούν τους κανόνες που έχουν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό των επιπτώσεων.

Δεδομένα τοποθεσίας

Σύμφωνα με τους κανόνες περί προστασίας δεδομένων, τα δεδομένα τοποθεσίας που μοιράζουν οι εταιρείες είναι ανώνυμα και συγκεντρωτικά. Η Λομβαρδία της Ιταλίας, είναι από τις πρώτες περιοχές στην χώρα η οποία μπήκε σε καραντίνα και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπουν στις αρχές να ξεκαθαρίσουν αν οι πολίτες έχουν περιορίσει τις κινήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση στους δρόμους της Λομβαρδίας έχει πέσει κατά 60% τον τελευταίο μήνα.

Η περίπτωση του Ισραήλ

Να υπενθυμίσουμε ότι και το Ισραήλ τις προηγούμενες ημέρες επέτρεψε την χρήση των mobile data για την παρακολούθηση του ιού. Παρόμοια τακτική χρησιμοποιεί και η Κίνα με την εφαρμογή AC 19, όπου το tracking σύστημα στέλνει τις πληροφορίες απευθείας στις αρχές. Η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί έναν πιο “επιθετικό” τρόπο αφού δημιούργησε έναν δημόσιο χάρτη από mobile data για να μπορέσει κάποιος να διαπιστώσει αν ήρθε σε επαφή με κάποιον άλλον άνθρωπο ο οποίος είχε ήδη τον ιό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Baioss

Big brother και 1984. Καλά πάμε!

Nick

Ξεκίνησαν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.