ΟΤΕ και ευρυζωνικότητα, Δίκτυο και υπηρεσίες

Mε αφορμή την αναβάθμιση των συνδέσεων 1 Mbps σε 2 Mbps, των συνδέσεων 4 Mbps σε 8 Mbps, καθώς και τη νέα τιμολογιακή πολιτική που προσφέρει μειώσεις έως 16%, ακολουθεί μία σύντομη επισκόπηση των ενεργειών του ΟΤΕ για την προώθηση της ευρυζωνικότητας. Με την καθοριστική συμβολή του ΟΤΕ η ευρυζωνικότητα συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία σε όλη την ελληνική επικράτεια, προσεγγίζοντας ολοένα και περισσότερο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου του ΟΤΕ συνεχίζεται με τον αριθμό των Σημείων Παρουσίας (PoPs) ADSL, να ανέρχεται σε σχεδόν 1500, εκ των οποίων τα 1300 περίπου βρίσκονται εκτός Αττικής.

Παράλληλα, οι εγκατεστημένες πόρτες πλησιάζουν τα 1,5 εκατομμύρια, υπερκαλύπτοντας τη ζήτηση. Πέρα από την Tηλεπικοινωνιακή Περιφέρεια Αττικής και την Τηλεπικοινωνιακή Περιφέρεια Βορείου Ελλάδος, που περιλαμβάνουν τα 2 μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, οι εγκαταστημένες πόρτες στην περιφέρεια Κρήτης και Νήσων, καθώς και στη Νότια & Δυτική Ελλάδα, έχουν αυξηθεί σημαντικά ξεπερνώντας τις 220.000 και τις 255.000 αντίστοιχα. Το τελευταίο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη τη μορφολογία των παραπάνω περιοχών (μεγάλη διασπορά νησιών και πληθυσμού, καθώς και μεγάλοι ορεινοί όγκοι), γεγονός που καθιστά την ανάπτυξη ποιοτικού επίγειου δικτύου μεγάλης χωρητικότητας ιδιαίτερα δαπανηρή και χρονοβόρα.

Με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΟΤΕ επέκτασης και αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών του, σήμερα ταχύτητες έως 24 Mbps διατίθενται σε περισσότερα από 415 σημεία παρουσίας του δικτύου του, πανελλαδικά, εκ των οποίων τα 300 εκτός Αττικής. Αξίζει να αναφερθεί ότι ταχύτητες έως και 24 Μbps μπορούν να προσφερθούν σε περισσότερες από 830.000 εγκατεστημένες πόρτες στο δίκτυο του ΟΤΕ.

Τέλος, με την υπηρεσία Hellas SAT net! Home, που προσφέρει η θυγατρική του ΟΤΕ, Hellas Sat, παρέχεται η δυνατότητα μόνιμης και απεριόριστης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε περιοχές όπου δεν υπάρχει επίγεια υποδομή διασύνδεσης ή άλλο τηλεπικοινωνιακό μέσο, με τιμές που ξεκινούν από 39 ευρώ το μήνα. Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στο ευρύ κοινό και διατίθεται σε ανταγωνιστικές τιμές ενισχύοντας τις προσπάθειες του Ομίλου ΟΤΕ για την ταχύτερη δυνατή εξάπλωση της ευρυζωνικότητας. Ήδη η HellasSat προσφέρει σήμερα δορυφορικό ευρυζωνικό internet σε 1150 απομονωμένα σημεία της χώρας.

conn-x-tv-cropped

Σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες
Ο ΟΤΕ ανανεώνει και εμπλουτίζει συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, καλύπτοντας τις εξειδικευμένες ανάγκες διαφόρων τμημάτων της αγοράς.

Με το σύνθημα «take control», ο ΟΤΕ φέρνει στα σπίτια όλων, την τηλεόραση της νέας εποχής, για να έχετε εσείς τον έλεγχο της δικής σας ψυχαγωγίας και ενημέρωσης! Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη σχεδόν 40 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια. Επιπλέον, με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand), υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του περιεχομένου που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.

Το conn-x TV διατίθεται ήδη σε 17 μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ρόδος, Νάξος, Κως, Θύρα, Σύρος, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη), ενώ, σταδιακά μέσα στο 2009, θα διατεθεί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών. Η σύνδεση που απαιτείται για να έχει κάποιος conn-x TV είναι conn-x στα 8 ή 24 Mbps.

Παράλληλα, το conn-x, το ευρυζωνικό brand του ΟΤΕ, είναι το Νο 1 ADSL στην Ελλάδα. Το conn-x μπορεί να συνδυαστεί και με απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις μέσω της γνωστής double-play υπηρεσίας conn-x talk, δηλαδή της υπηρεσίας που συνδυάζει την ευρυζωνικότητα και την επικοινωνία μέσω σταθερού τηλεφώνου.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chrys

Δυστυχώς μείναμε πολύ πίσω στη Κύπρο. Όπως επισημάνω εδώ https://tinyurl.com/pt5baw με πρόχειρους υπολογισμούς οι ευρυζωνικές υπηρεσίες ειναι 14 φόρες ακριβότερες στη Κύπρο παρα στην Ελλάδα.

Σωτηρία Πατσατζόγλου

Καλό το νέο για τις αναβαθμίσεις των ταχυτήτων από τον ΟΤΕ, όμως, γνωρίζει κανείς πότε ή από πότε ως πότε θα γίνουν αυτές οι αναβαθμίσεις στις ταχύτητες των ευρ.γραμμών του ΟΤΕ ;

Ποιά η χρονική διάρκεια της αναβάθμισης, πότε αρχίζει και πότε προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ;

Ποια η σειρά της αναβάθμισης π.χ ανα περιοχή κτλ ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E24 – 25/02/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για security updates στα smartphone, πλατφόρμα Web OS, Huawei Mate X2, Apple, νέα παρτίδα PlayStation 5 Digital στην Ελλάδα, ελικόπτερο Ingenuity και Bitcoin.

Internet 5G

Οι περισσότεροι που ανησυχούν για το 5G κατοικούν στην Αμερική

Μία πρόσφατη έρευνα της Prolifics Testing πιστοποιεί ότι στις ΗΠΑ βλέπουν με αρκετό σκεπτικισμό την επέκταση του 5G.

Internet Hackers

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βλέπουν ρωσική ανάμιξη στις επιθέσεις hacking

Οι επιθέσεις hacking των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν σοβαρά σημάδια ρωσικής ανάμιξης σύμφωνα με τους ισχυρούς της τεχνολογίας.

Internet Facebook

Το Facebook επαναφέρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο στην Αυστραλία

Το Facebook εμφανίζεται ευχαριστημένο με τις αλλαγές στη νομοθεσία της Αυστραλίας και αποφάσισε να εμφανίζει και πάλι ειδήσεις.