Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι θα χρησιμοποιούν 5G μέχρι το τέλος του 2022

5G τέλος του 2022, Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι θα χρησιμοποιούν 5G μέχρι το τέλος του 2022

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα συνδεθούν στο 5G μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ericsson.

Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, το 5G πρόσθεσε 110 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 870 εκατομμύρια, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό των συνδρομητών 5G που υπήρχαν μέχρι το τέλος του 2021, τους οποίους η σουηδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού υπολόγισε σε 580 εκατομμύρια.

Εάν οι χρήστες 5G αγγίξουν το 1 δισεκατομμύριο φέτος, αυτό σημαίνει ότι τα δίκτυα πέμπτης γενιάς θα έχουν φτάσει στο εννιαψήφιο αριθμό συνδρομητών δύο χρόνια γρηγορότερα από το 4G, δήλωσε η Ericsson, επιβεβαιώνοντας ότι το 5G είναι μέχρι στιγμής η “γενιά συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας με την ταχύτερη κλίμακα”.

Οι συνδρομές 4G εξακολουθούν να αυξάνονται, καθώς προστέθηκαν 41 εκατομμύρια συνδρομητές μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Αναμένεται ότι θα κορυφωθούν στα 5,2 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους και οι συνδρομές κινητών συνολικά προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 8,4 δισεκατομμύρια.

Μέχρι το 2028, το 5G αναμένεται να φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια συνδρομές παγκοσμίως και να αποτελεί το 55% όλων των συνδρομών δικτύου, σύμφωνα με την έκθεση. Οι συνολικές συνδρομές κινητής τηλεφωνίας το 2028 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 9,2 δισεκατομμύρια.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.