Πάνω από δύο εκατ. χρήστες οδηγήθηκαν στο Mastodon από τότε που ο Elon Musk ανέλαβε το Twitter

mastodon twitter, Πάνω από δύο εκατ. χρήστες οδηγήθηκαν στο Mastodon από τότε που ο Elon Musk ανέλαβε το Twitter

Η Mastodon είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία είδε τη βάση χρηστών της να εκτοξεύεται από περίπου 300.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε 2,5 εκατομμύρια μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πολλοί αυτοί που στρέφονται στην πλατφόρμα ως εναλλακτική λύση στο Twitter από τη στιγμή που ανέλαβε ο Elon Musk.

Tους αριθμούς ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, ιδρυτής και κύριος προγραμματιστής της Mastodon, Eugen Rochko σε νέο blog post, στο οποίο μίλησε και για τα ban του Twitter στην κοινή χρήση συνδέσμων προς το Mastodon, σε πολλούς δημοσιογράφους και τον ίδιο τον λογαριασμό @joinmastodon μετά την απαγόρευση του @ElonJet που εξακολουθεί να ισχύει.

“Αυτή είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι οι κεντρικές πλατφόρμες μπορούν να επιβάλλουν αυθαίρετα και άδικα όρια σε αυτά που μπορείτε και δεν μπορείτε να πείτε ενώ κρατάτε όμηρο το κοινωνικό σας γράφημα. Στη Mastodon, πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει μεσάζων ανάμεσα σε εσάς και το κοινό σας και ότι οι δημοσιογράφοι και τα κυβερνητικά ιδρύματα ειδικά δεν πρέπει να βασίζονται σε μια ιδιωτική πλατφόρμα για να προσεγγίσουν το κοινό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός από το Mastodon, οι πάλαι ποτέ χρήστες του Twitter στρέφονται οι άνθρωποι στην Post, με επικεφαλής τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Waze, Noam Bardin, στη Hive, η οποία επανακυκλοφόρησε πρόσφατα αφού ασχολήθηκε με ορισμένα ζητήματα ασφάλειας, αλλά και σε γνωστές κοινωνικές πλατφόρμες όπως το Discord, το Tumblr και το Reddit.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν στην πρόσφατη δημοσκόπηση του Musk για το αν θα πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του CEO του Twitter. Η πλειοψηφία, δε, ψήφισε υπέρ της αποχώρησής του. Παράλληλα, ο ίδιος ο Musk έχει ισχυριστεί επανειλημμένα ότι η χρήση του ιστότοπου είναι σε υψηλό όλων των εποχών.

Ο Rochko, ωστόσο, ακούγεται σίγουρος για το μέλλον του Mastodon. «Κατανοώντας ότι η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως απαραίτητη για μια λειτουργική δημοκρατία, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το Mastodon να μεγαλώνει και να γίνεται γνωστό στα δημοσιογραφικά γραφεία σε όλο τον κόσμο και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το λογισμικό μας για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις που έρχονται με ταχεία ανάπτυξη και αυξανόμενη ζήτηση», έγραψε.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.