Beyond 4.0

PayPal: Αποσύρει την υποστήριξη του κρυπτονομίσματος Facebook Libra

Το Facebook παρουσίασε τον Ιούνιο το δικό του κρυπτονόμισμα το οποίο ακούει στο όνομα Libra σε συνδυασμό με 27 ακόμη εταιρείες. Το PayPal συμμετείχε και αυτό την δημιουργία του ωστόσο η διάσημη πλατφόρμα πληρωμών αποφάσισε τώρα να αποσύρει την υποστήριξη του. Το PayPal δεν ανέφερε κάποιον συγκεκριμένο λόγο πίσω από αυτήν την κίνηση, δήλωσε όμως ότι:

Αποφασίσαμε να παραιτηθούμε από το Libra Association ώστε να επικεντρωθούμε στο υπάρχον πλάνο μας και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς προσπαθούμε να εκδημοκρατίσουμε την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για πληθυσμούς με χαμηλότερη εξυπηρέτηση. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσδοκίες του Libra και προσβλέπουμε στην μελλοντική συνεργασία. Το Facebook έχει ένας αξιόλογος και στρατηγικός συνεργάτης του PayPal και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να το υποστηρίζουμε.

Φημολογείται ότι το PayPal αποφάσισε να εγκαταλείψει το εγχείρημα αφού εντοπίστηκαν οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις των κρατικών οργανισμών. Επίσης, υπάρχουν ανησυχίες ότι το Libra δεν έχει ακόμη κάποιον τρόπο καταπολέμησης για το ξέπλυμα χρήματος.

Ο Dante Disparte επικεφαλής της πολιτικής και επικοινωνίας του Libra Association επιβεβαίωσε ότι σκοπός της εταιρείας είναι η “οικοδόμηση ενός δικτύου πληρωμών”. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι στις 14 Οκτωβρίου στην Γενεύη της Ελβετίας, έδρα του Libra Association θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου. Μετά από την συνεδρίαση θα υπάρξουν πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις 1.500 οντότητες οι οποίες έδειξαν ενδιαφέρον στο εγχείρημα.

Τέλος, το Facebook έσπευσε να απαντήσει πάνω στο θέμα της αποχώρησης του PayPal και δήλωσε:

Χρειάζεται τόλμη και σθένος για να ξεκινήσεις ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα όπως το Libra – μία ευκαιρία για να φτιάξουμε τα πράγματα και να βελτιώσουμε την οικονομική ένταξη. Φυσικά, το ταξίδι θα είναι μακρύ και δύσκολο. Αυτή η αλλαγή θα αναδιαμορφώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και πρέπει από αυτό να κερδίσουν οι άνθρωποι και όχι τα ιδρύματα. Η δέσμευση για αυτήν την αποστολή είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς από οτιδήποτε άλλο. Είναι καλύτερα να γνωρίζουμε από τώρα την έλλειψη δέσμευσης παρά αργότερα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Bitcoin

Εξαιρετικά ανοδική η πορεία του Bitcoin που πηγαίνει για ρεκόρ

Το Bitcoin κινείται τις τελευταίες ώρες πολύ ανοδικά, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει και σε ιστορικό υψηλό.

Internet Black Friday featured

Black Friday 2021: Στον αέρα η φετινή Μαύρη Παρασκευή

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η εκπτωτική περίοδος Black Friday 2021, η αποκαλούμενη και ως Μαύρη Παρασκευή που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26/11.

Internet Hackers Acer

Η Acer επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση από hackers

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Acer, οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών των προϊόντων της.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: COSMOTE Neo, Amazon, IBM CodeNet, Intel, Apple [S02E05 – 14/10/2021]

Η 5η εκπομπή της 2ης σεζόν του Tech Podcast είναι εδώ! Το εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας με τους Κώστα Βλαχάκη, Βάιο Βήτο και Γιώργο Αρβανιτίδη κάθε Πέμπτη βράδυ στις 22:00.