PayPal: Αποσύρει την υποστήριξη του κρυπτονομίσματος Facebook Libra

PayPal Facebook Libra, PayPal: Αποσύρει την υποστήριξη του κρυπτονομίσματος Facebook Libra

Το Facebook παρουσίασε τον Ιούνιο το δικό του κρυπτονόμισμα το οποίο ακούει στο όνομα Libra σε συνδυασμό με 27 ακόμη εταιρείες. Το PayPal συμμετείχε και αυτό την δημιουργία του ωστόσο η διάσημη πλατφόρμα πληρωμών αποφάσισε τώρα να αποσύρει την υποστήριξη του. Το PayPal δεν ανέφερε κάποιον συγκεκριμένο λόγο πίσω από αυτήν την κίνηση, δήλωσε όμως ότι:

Αποφασίσαμε να παραιτηθούμε από το Libra Association ώστε να επικεντρωθούμε στο υπάρχον πλάνο μας και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς προσπαθούμε να εκδημοκρατίσουμε την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για πληθυσμούς με χαμηλότερη εξυπηρέτηση. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσδοκίες του Libra και προσβλέπουμε στην μελλοντική συνεργασία. Το Facebook έχει ένας αξιόλογος και στρατηγικός συνεργάτης του PayPal και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να το υποστηρίζουμε.

Φημολογείται ότι το PayPal αποφάσισε να εγκαταλείψει το εγχείρημα αφού εντοπίστηκαν οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις των κρατικών οργανισμών. Επίσης, υπάρχουν ανησυχίες ότι το Libra δεν έχει ακόμη κάποιον τρόπο καταπολέμησης για το ξέπλυμα χρήματος.

Ο Dante Disparte επικεφαλής της πολιτικής και επικοινωνίας του Libra Association επιβεβαίωσε ότι σκοπός της εταιρείας είναι η “οικοδόμηση ενός δικτύου πληρωμών”. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι στις 14 Οκτωβρίου στην Γενεύη της Ελβετίας, έδρα του Libra Association θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου. Μετά από την συνεδρίαση θα υπάρξουν πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις 1.500 οντότητες οι οποίες έδειξαν ενδιαφέρον στο εγχείρημα.

Τέλος, το Facebook έσπευσε να απαντήσει πάνω στο θέμα της αποχώρησης του PayPal και δήλωσε:

Χρειάζεται τόλμη και σθένος για να ξεκινήσεις ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα όπως το Libra – μία ευκαιρία για να φτιάξουμε τα πράγματα και να βελτιώσουμε την οικονομική ένταξη. Φυσικά, το ταξίδι θα είναι μακρύ και δύσκολο. Αυτή η αλλαγή θα αναδιαμορφώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και πρέπει από αυτό να κερδίσουν οι άνθρωποι και όχι τα ιδρύματα. Η δέσμευση για αυτήν την αποστολή είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς από οτιδήποτε άλλο. Είναι καλύτερα να γνωρίζουμε από τώρα την έλλειψη δέσμευσης παρά αργότερα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.