PayPal: Αποσύρει την υποστήριξη του κρυπτονομίσματος Facebook Libra

Το Facebook παρουσίασε τον Ιούνιο το δικό του κρυπτονόμισμα το οποίο ακούει στο όνομα Libra σε συνδυασμό με 27 ακόμη εταιρείες. Το PayPal συμμετείχε και αυτό την δημιουργία του ωστόσο η διάσημη πλατφόρμα πληρωμών αποφάσισε τώρα να αποσύρει την υποστήριξη του. Το PayPal δεν ανέφερε κάποιον συγκεκριμένο λόγο πίσω από αυτήν την κίνηση, δήλωσε όμως ότι:

Αποφασίσαμε να παραιτηθούμε από το Libra Association ώστε να επικεντρωθούμε στο υπάρχον πλάνο μας και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς προσπαθούμε να εκδημοκρατίσουμε την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για πληθυσμούς με χαμηλότερη εξυπηρέτηση. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσδοκίες του Libra και προσβλέπουμε στην μελλοντική συνεργασία. Το Facebook έχει ένας αξιόλογος και στρατηγικός συνεργάτης του PayPal και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να το υποστηρίζουμε.

Φημολογείται ότι το PayPal αποφάσισε να εγκαταλείψει το εγχείρημα αφού εντοπίστηκαν οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις των κρατικών οργανισμών. Επίσης, υπάρχουν ανησυχίες ότι το Libra δεν έχει ακόμη κάποιον τρόπο καταπολέμησης για το ξέπλυμα χρήματος.

Ο Dante Disparte επικεφαλής της πολιτικής και επικοινωνίας του Libra Association επιβεβαίωσε ότι σκοπός της εταιρείας είναι η “οικοδόμηση ενός δικτύου πληρωμών”. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι στις 14 Οκτωβρίου στην Γενεύη της Ελβετίας, έδρα του Libra Association θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου. Μετά από την συνεδρίαση θα υπάρξουν πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις 1.500 οντότητες οι οποίες έδειξαν ενδιαφέρον στο εγχείρημα.

Τέλος, το Facebook έσπευσε να απαντήσει πάνω στο θέμα της αποχώρησης του PayPal και δήλωσε:

Χρειάζεται τόλμη και σθένος για να ξεκινήσεις ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα όπως το Libra – μία ευκαιρία για να φτιάξουμε τα πράγματα και να βελτιώσουμε την οικονομική ένταξη. Φυσικά, το ταξίδι θα είναι μακρύ και δύσκολο. Αυτή η αλλαγή θα αναδιαμορφώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και πρέπει από αυτό να κερδίσουν οι άνθρωποι και όχι τα ιδρύματα. Η δέσμευση για αυτήν την αποστολή είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς από οτιδήποτε άλλο. Είναι καλύτερα να γνωρίζουμε από τώρα την έλλειψη δέσμευσης παρά αργότερα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Bitcoin

Britcoin: Το βρετανικό κρυπτονόμισμα θα ενισχύσει το Bitcoin

Οι Βρετανοί θέλουν να λανσάρουν το Britcoin, ένα δικό τους κρυπτονόμισμα και πολλοί αναρωτιούνται τι εξελίξεις θα έχει αυτό.

Internet malware Hackers

To LemonDuck malware στοχεύει Windows και Linux συστήματα

To LemonDuck είναι ένα malware που σχετίζεται με την διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και χτυπά σε συστήματα Linux και Windows.

Internet

Σοβαρά διεθνή web sites γεμίζουν με πορνογραφικό υλικό

Η εταιρεία προώθησης πορνογραφικού υλικού 5 Star Porn HD εξαγόρασε το VidMe, με αποτέλεσμα να γεμίσουν με ανάλογο υλικό πολλές άσχετες σελίδες.

Internet ransomware Hackers

Επίθεση ransomware από hackers στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ένα σοβαρό περιστατικό επίθεσης ransomware έχει καταγραφεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης με αρχεία του εσωτερικού δικτύου να πέφτουν στα χέρια hackers.