Pornhub: Κατηγορείται για ανέβασμα βίντεο χωρίς συγκατάθεση

, Pornhub: Κατηγορείται για ανέβασμα βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Αγωγή που έγινε από 30 γυναίκες προς το Pornhub το κατηγορεί ότι έχει ανεβάσει βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Μάλιστα, το Pornhub κατηγορείται ότι κερδίζει χρήματα από τα βίντεο αυτά.

Πολλά από αυτά τα βίντεο έχουν γυριστεί από τις ίδιες τις κοπέλες όταν ήταν σε κάποια σχέση και ήθελαν να πειραματιστούν με τους ή τις συντρόφους τους. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να μπορεί να δει τις περιπτύξεις τους όλος ο πλανήτης μέσω του Pornhub. Οι κοπέλες κατηγορούν το Pornhub ότι εκμεταλλεύτηκε αυτό το υλικό, χωρίς να ζητήσει ποτέ τη συγκατάθεση των όσων απεικονίζονται σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pornhub είναι ένας δικτυακός τόπος προβολής πορνογραφικού περιεχομένου ο οποίος αριθμεί περισσότερους από 130 εκατομμύρια χρήστες σε καθημερινή βάση, ένας αριθμός που είναι μεγαλύτερος από εκείνον που συναντά κανείς σε επίπεδο χρηστών στο Netflix ή το Amazon, οπότε μπορεί να φανταστεί κανείς το σοκ από όσους βλέπουν να δημοσιεύεται εκεί το βίντεο από τις προσωπικές του στιγμές, χωρίς να έχει προηγηθεί η παροχή της ρητής συγκατάθεσής του.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Pornhub YouTube

Το YouTube απαγόρευσε το κανάλι του Pornhub για «πολλαπλές παραβιάσεις»

Το κανάλι του Pornhub στο YouTube έχει απαγορευτεί για «πολλαπλές παραβιάσεις» των Οδηγιών κοινότητας της πλατφόρμας.

Internet

Οι New York Times καταγγέλουν το PornHub για σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Κατόπιν της καταγγελίας των New York Times, το PornHub προσπαθεί να περιορίσει τη ζημία, που υπέστη το όνομά του.

Business featured Pornhub

Pornhub: Αφαίρεσε 9 εκατ. βίντεο, τέλος στα ερασιτεχνικά

Το Pornhub αφαίρεσε 9 εκατομμύρια ερασιτεχνικά βίντεο, δίνοντας ένα τέλος στην κατηγορία των amateur ταινιών.

Internet Apple Facebook Mastercard

Τι κάνουν οι τεχνολογικές εταιρείες για τον κορονοϊό

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει κάθε τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται ο άνθρωπος. Πώς όμως έχουν αντιδράσει στην επιρροή του κορονοϊόυ οι τεχνολογικές εταιρείες;