Πώς ελέγχω αν επισκέπτομαι ασφαλείς συνδέσμους ή όχι;

ασφαλείς συνδέσμους, Πώς ελέγχω αν επισκέπτομαι ασφαλείς συνδέσμους ή όχι;

Καθημερινά επισκεπτόμαστε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, ιστοσελίδες και σίγουρα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ανοίγουμε πάντα ασφαλείς συνδέσμους. Οι hackers πλέον έχουν στα χέρια τους πάρα πολλά μέσα με τα οποία μπορούν να μας βλάψουν.

Ένα απλό άσχετο μήνυμα στο κινητό μπορεί να περιέχει έναν επικίνδυνο σύνδεσμο, τον οποίο αν ανοίξουμε ενδέχεται να κολλήσει το σύστημα μας κάποιον ιό. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να ζούμε φοβούμενοι και τη σκιά μας. Απλώς οφείλουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας, όπως το να εξασφαλίζουμε τα προσωπικά δεδομένα μας στο Facebook ή να ελέγχουμε αγνώστου ταυτότητας συνδέσμους.

Για καλή μας τύχη, υπάρχουν μερικές ιστοσελίδες οι οποίες βοηθούν να ελέγξουμε αν πρόκειται για ασφαλείς συνδέσμους ή όχι. Δύο από τα πιο γνωστά και αξιόπιστα εργαλεία του είδους είναι το PhishTank και το Kaspersky VirusDesk.

Τα δύο αυτά εργαλεία λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο.

  • Πρώτα κάνουμε αντιγραφή τη διεύθυνση του συνδέσμου που θέλουμε να ελέγξουμε.

ασφαλείς συνδέσμους, Πώς ελέγχω αν επισκέπτομαι ασφαλείς συνδέσμους ή όχι;

  • Στη συνέχεια ανοίγουμε τον ιστότοπο του εργαλείου και κάνουμε επικόλληση τον σύνδεσμο στο πλαίσιο κειμένου.

ασφαλείς συνδέσμους, Πώς ελέγχω αν επισκέπτομαι ασφαλείς συνδέσμους ή όχι;

  • Τέλος, στο PhishTank κάνουμε κλικ στο κουμπί “Is it a phish?” και το Kaspersky VirusDesk πατάμε το κουμπί “SCAN”.

ασφαλείς συνδέσμους, Πώς ελέγχω αν επισκέπτομαι ασφαλείς συνδέσμους ή όχι;

Σε περίπτωση που δεν εμπιστευόμαστε τα αποτελέσματα μιας ή δύο σελίδων, μπορούμε να ελέγχουμε αν οι σύνδεσμοι είναι ασφαλείς και με το ScanURL. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή της σταθερής αξίας του VirusTotal.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.