Internet

Πώς κάνω backup ολόκληρο τον Gmail λογαριασμό μου

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλει κάποιος να κρατήσει αντίγραφα ασφαλείας των email του ποικίλουν. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε backup το περιεχόμενο του Gmail μας.

  • Στη σελίδα που θα ανοίξει, εντοπίζουμε την ενότητα “Κατεβάστε, διαγράψτε ή σχεδιάστε τι θα συμβεί στα δεδομένα σας” και κάνουμε κλικ στο “Κατεβάστε τα δεδομένα σας”.

  • Σε αυτό το σημείο, μας εμφανίζει όλα τα δεδομένα για τα οποία μπορούμε να πάρουμε backup. Εμάς μας ενδιαφέρει αποκλειστικά το Gmail, γι’ αυτό πατάμε στην “Κατάργηση επιλογής όλων”, κάνουμε κλικ μόνο στην “Αλληλογραφία”, κατεβαίνουμε στο τέλος της σελίδας και πατάμε “Επόμενο βήμα”.

  • Τώρα, ελέγχουμε τις ρυθμίσεις για να είμαστε σίγουροι ότι είναι επιλεγμένο το “Εξαγωγή αρχείου μόνο μία φορά”. Στον τύπο και το μέγεθος θέλουμε να είναι επιλεγμένα το “.zip” και τα “2 GB”.Εφόσον όλα είναι εντάξει κάνουμε κλικ στη “Δημιουργία αρχείου”.

  • Η δημιουργία του backup από το Gmail μπορεί να πάρει αρκετή ώρα, ανάλογα με τα δεδομένα που έχουμε αποθηκευμένα. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί ο παρακάτω πίνακας. Οπότε, κάνουμε κλικ στη “Λήψη” και αποθηκεύουμε το backup στον υπολογιστή μας.

Εσείς κρατάτε backup του Gmail σας ή δεν σας ενδιαφέρει; Αν κάνετε κάτι τέτοιο, γιατί θέλετε να έχετε αντίγραφα ασφαλείας των email σας;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.