Πώς ο κορονοϊός επηρεάζει την χρήση του smartphone και τις συνήθειες μας

, Πώς ο κορονοϊός επηρεάζει την χρήση του smartphone και τις συνήθειες μας

Το smartphone είναι από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες με κάθε άνθρωπο να έχει τουλάχιστον μία συσκευή στην κατοχή του. Ο κορονοϊός έχει αναγκάσει τις κυβερνήσεις να απαγορεύσουν την άσκοπη κίνηση στους δρόμους, με αποτέλεσμα μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων να κάθεται σπίτι με μόνη ασχολία το smartphone. Πώς όμως ο αποκλεισμός εξαιτίας του κορονοϊού αλλάζει τις συνήθειες των χρηστών και την χρήση του smartphone;

Αναζητήσεις στο Google

Οι άνθρωποι την εποχή του κορονοϊού, πρέπει να τηρούν τους καθημερινούς κανόνες υγιεινής ωστόσο τα smartphone μπορούν να μεταφέρουν τον επικίνδυνο ιό για εννιά ημέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες. Η ζήτηση για τα απολυμαντικά χειρός στην Αμερική αυξήθηκε κατά 1.400% ενώ το Google δείχνει σημαντική αύξηση στις αναζητήσεις του τύπου “how to clean phone” και “how to disinfect phone”.

, Πώς ο κορονοϊός επηρεάζει την χρήση του smartphone και τις συνήθειες μας

Κοινωνικοποίηση μέσα από την οθόνη

Ένα πρόβλημα του αποκλεισμού, είναι ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να κοινωνικοποιηθούν εύκολα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο μόνος τρόπος ώστε οι άνθρωποι να συνομιλούν μεταξύ τους και όπως δείχνουν τα στοιχεία, η κινητικότητα αυτών των μέσων φαίνεται πως έχει αυξηθεί.

Το TikTok παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 47% ενώ το Facebook, Twitter και Instagram σημείωσαν αύξηση περίπου 15%. Ταυτόχρονα αυξήθηκε και ο χρόνος που περνάνε οι άνθρωποι στα social media.

Κλήσεις

Εν έτει 2020 τα smartphone δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τηλεφωνικές κλήσεις. Στην πραγματικότητα η χρήση τους έχει επεκταθεί δραματικά, με αποτέλεσμα ότι και αν κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή πιθανόν θα χρειαστούμε και το smartphone μας.

Τα δίκτυα της Verizon σημείωσαν αύξηση 25% τον Μάρτιο στις τηλεφωνικές κλήσεις ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε και η διάρκεια των κλήσεων. Στην Ιταλία οι ομαδικές κλήσεις αυξήθηκαν κατά 1000% εξαιτίας της πανδημίας. Αύξηση στους χρήστες σημειώθηκε και στο Skype το οποίο έφτασε στους 40 εκατομμύρια.

Gaming

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές και σε προηγούμενα άρθρα, το gaming είναι ένας τρόπος ψυχαγωγίας ο οποίος βρίσκεται σε σημείο ζενίθ εξαιτίας του κορονοϊού. Το mobile gaming σημείωσε αύξηση 39% τον Φεβρουάριο με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να παρακινεί τους ανθρώπους να καθίσουν σπίτι τους και να παίξουν παιχνίδια. Το console gaming αυξήθηκε κατά 14% τον Μάρτιο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.