Προ των πυλών οι αλλαγές στο Gmail – Τι να περιμένετε

Gmail, Προ των πυλών οι αλλαγές στο Gmail – Τι να περιμένετε

Ο λογαριασμός σας στο Gmail σύντομα θα φαίνεται λίγο διαφορετικός, καθώς η εταιρεία λανσάρει επιτέλους την πολυαναμενόμενη αναμόρφωσή της.

Σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους χρήστες μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στο Google Workspace, το ενημερωμένο Gmail θα παρέχει πλέον όχι μόνο υπηρεσίες email, αλλά και επιλογές τηλεδιάσκεψης και συνομιλίας, όλα σε μία τοποθεσία. Οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα για να ενεργοποιήσουν το Gmail με νέα εμφάνιση, το οποίο θα ενημερωθεί από προεπιλογή τις επόμενες ημέρες σε χρήστες σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό της πλατφόρμας.

Σε μια ανάρτηση ενημέρωσης του Google Workspace, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η νέα εμφάνιση “θα γίνει η τυπική εμπειρία για το Gmail, χωρίς επιλογή επαναφοράς στην αρχική διεπαφή χρήστη”. Τα νέα για το λίφτινγκ ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2022, ως μέρος μιας κίνησης για να φέρουμε άλλες υπηρεσίες Google Workspace όπως το Chat και το Meet πιο κοντά στο Gmail.

Οι περισσότεροι χρήστες του Gmail μπόρεσαν να δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία εμφάνισης τον Νοέμβριο του 2022, αλλά διατήρησαν την επιλογή να επανέλθουν στην “αρχική προβολή” ανά πάσα στιγμή.

Από σήμερα, αυτό δεν θα είναι πλέον δυνατό, με τους χρήστες να προσαρμόζονται στη νέα σχεδίαση – αν και η Google σημειώνει ότι οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το θέμα του Gmail, τον τύπο των εισερχομένων και πολλά άλλα μέσω του μενού γρήγορων ρυθμίσεων.

Η αλλαγή μπορεί να φαίνεται αρκετά δραστική σε ορισμένους χρήστες του Gmail, οι οποίοι θα εξακολουθούν να βλέπουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να εμφανίζονται μπροστά και στο κέντρο, αλλά μετατοπίστηκε σημαντικά στη δεξιά πλευρά της οθόνης για να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα πλαϊνή γραμμή στην αριστερή πλευρά που περιέχει γρήγορους συνδέσμους προς Chat, Spaces και Meet, μετατοπίζοντας ελαφρά τους φακέλους email και τις επιλογές ετικετών.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΠΕΤΡΟΣ

Ρε παιδιά εμένα έτσι είναι το Gmail μου 😲.
Chat meet αριστερά και κείμενο email αριστερά, πάνω ή κάτω, όπου θες.Το τελευταίο δεν με βόλεψε και το απενεργοποίησα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.