Internet

Ψηφιακή Μέριμνα: Μάθε τα πάντα για το voucher των 200 ευρώ

Όπως όλα δείχνουν, αυτή τη Δευτέρα 5 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους οι οποίοι με βάση εισοδηματικά κριτήρια θα δικαιούνται voucher (κουπόνι) ύψους 200 ευρώ για να αγοράσουν συγκεκριμένο εξοπλισμό tablet ή laptop που θα γίνει γνωστός με λίστα τις επόμενες ημέρες. Δηλαδή ρε man, δεν θα μπορείς να αγοράσεις τιμονιέρα για το Xbox με αυτά τα 200 ευρώ αλλά ένα συγκεκριμένο μοντέλο tablet ή laptop που θα έχει εγκριθεί για το πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα”.

Τα προϊόντα που θα εγκριθούν θα συμπεριλαμβάνονται στο ενιαίο μητρώο εγκεκριμένου εξοπλισμού και είναι θα είναι διαθέσιμα προς επιδότηση από το Πρόγραμμα. Από εβδομάδα θα μάθουμε ποια θα είναι αυτά και που θα μπορείς να αποκτήσεις με έκπτωση 200 ευρώ κάνοντας χρήση του voucher εφόσον το δικαιούσαι.

Στον κόσμο της τεχνολογίας υπάρχουν πολλές επιλογές μέσα από τις οποίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να διαλέξουν, με το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα στο You.gr και την αξιοπιστία που διαχρονικά έχει επιδείξει, να προσφέρει πληθώρα επιλογών από laptop και tablet, τα οποία θα κάνουν την τηλεκπαίδευση μια ευχάριστη εμπειρία καθώς υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις για όλους.

Οι δικαιούχοι

Κριτήριο 1: Οικογένειες με εξαρτώμενα παιδία ή παιδιά υπό επιτροπεία
Κριτήριο 2: Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως 6.000€
Κριτήριο 3: Κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά (ή παιδιά υπό επιτροπεία) ηλικίας από 4ων έως 24ων ετών να φοιτούν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο εξοπλισμός που επιδοτείται

1. Κατηγορία: φορητές ταμπλέτες (tablets)
2. Κατηγορία: φορητοί υπολογιστές
Υποκατηγορία 2.1: notebooks,
Υποκατηγορία 2.2: chromebooks,
Υποκατηγορία 2.3: 2 in 1 (notebooks/tablets)
3. Κατηγορία: σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one)

Υπό προϋποθέσεις επιδοτούνται:

4. Κατηγορία: Περιφερειακά Σταθερών Υπολογιστών (περιφερειακά της κατηγορίας 3)
Υποκατηγορία 4.1: οθόνη υπολογιστή,
Υποκατηγορία 4.2: ποντίκι,
Υποκατηγορία 4.3: κάμερα για υπολογιστή,
Υποκατηγορία 4.4: ακουστικά για υπολογιστή (headset),
Υποκατηγορία 4.5: Ηχεία για υπολογιστή,
Υποκατηγορία 4.6: Πληκτρολόγιο για υπολογιστή

Η κατηγορία εξοπλισμού 4, μπορεί να συνδυαστεί μόνο ως πρόσθετος εξοπλισμός της κατηγορίας 3.

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 15:19

Σχόλια

  • Γιατί το υπουργείο δεν τα έδωσε ένα χρόνο πριν; Εμείς που αγοράσαμε υπολογιστές και tablet στα παιδιά γιατί δεν μπορούμε να επιλέξουμε μόνο περιφερειακά που μου κάνουν μέγάλη ανάγκη; Προς τι αυτή η αυστηρότητα;

    • Πληκτρολόγιο 12 ευρώ, ποντίκι 8 ευρώ, webcamera 20 ευρώ, ακουστικά, 15 ευρώ, ηχεια 20 ευρώ. Σύνολο 75 ευρώ. Κάτι από αυτά θα έχετε δεν μπορεί να σας λείπουν όλα. Και εσέις θέλετε 200 ευρώ για αυτά? Συσκευή θα δώσουν στα παιδιά.

      • Συμφωνω με τον τυπο παραπανω εγω προσωπικα εχω υπολογιστη και τα λοιπα αλλα για τηλεκπαιδευση μου λειπει μια καμερα και γενικοτερα ακουστικα(με η χωρις μικροφονο) αρα θα μπορουσα αντι να δωσω 20 στο καθενα να εδινα 100 και να επαιρνα καλα. Με λιγα λογια ειναι σαν αντι να δινεις 50 ευρω δωρο γενεθλιων σε εναν γνωστο του δινεις επιταγη για ενα καταστημα που δεν τον εδιαφερει ιδιαιτερα.

      • Πλάκα μου κάνεις, θα έρθεις να μου κάνεις και τα οικονομικά του σπιτιού μου. Έπρεπε να μας τα δώσουν νοτιότερα. Έχω ανάγκη από γραφεία και δωμάτια, με 5 παιδιά σε 95τμ σπίτι κάνε εσύ τηλεδιάσκεψη με ακουστικά 15 ευρώ. Οι υπολογιστές που έφτιαξα είναι μεταχειρισμένοι με οθόνες 20 ευρώ από ebay. Βάλε τώρα στα σκουπίδια που θα πάρεις με τα 75 ευρώ και οθόνες ή και κάποια αναβάθμιση που θα μπορούσα να κάνω. Έχω επίσης Linux, γιατί να τα δώσω σε windows και antivirus.

  • Από ότι κατάλαβα δεν θα επιτρέπουν λάπτοπ χωρίς OS?!
    Γιατί δλδ να πληρώσω 70€ παραπάνω για ένα λάπτοπ που να έχει αφού μπορώ να τα περάσω μόνος μου ?!

  • Αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει
    Πρέπει να πάρω desktop για να πάρω περιφερειακά;

    • Αυτό έχουμε καταλάβει. Αν χρειάζεσαι desktop θα πάρεις μαζί και τα περιφερειακά που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει (πληκτρολόγιο, ποντίκι, κάμερα κ.α.).

        • Ναι, αυτό έχω καταλάβει. Αλλα επειδή δεν είμαι σίγουρος, θα σας έλεγα να επικοινωνήσετε με κάποιο κατάστημα ή να ρίξετε μια ματιά στην πλατφόρμα https://digital-access.gov.gr

  • Εχω το δικαιωμα να παρω οτι ποντικι/πληκτρολογιο/ακουστικα θέλω? Αρκει να ειναι στα καταστηματα των εταιριων που θα ισχυει το voucher η πρεπει να περιμενω καποια εγκριση;;

    • Διάβασα σε άλλα σχόλια πως ναι, γίνεται. Θα σας έλεγα όμως να περιμένετε έως την επόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου που θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις με τα voucher για να δείτε τι ισχύει.

  • ΕΓΩ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ VOUCHER ΑΞΙΑΣ 400 ΕΥΡΩ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑ ΠΧ 3 TABLETS ΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ VOUCHER? H ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΙ 1 ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΑΓΗ?

  • Ναι και άμα πάρω το hardware του υπολογιστή και το χτίσω μόνος μου πάλι pc desktop δεν θεωρείται? Δηλαδή με αναγκάζουν να πάρω ένα έτοιμο υπολογιστή ο οποίος δεν αξίζει τα λεφτά του ?

  • Εαν καποιος θελει να αγορασει μια συσκευη χρησιμοποιοντας δυο κουπονια voucher γινεται να το κανει;

      • Exω 3 κουπόνια μπορώ να πάρω 2 υπολογιστές και να χρησιμοποιήσω τα 3 κουπόνια και αν χρειαστεί παραπάνω να συμπληρώσω

        • Καλησπέρα, γνωρίζω ότι μπορείτε να συνδιάσετε 2 ή 3 κουπόνια για μια συσκευή. Τους άλλους "συνδιασμούς" δεν τους γνωρίζω.

  • Καλησπέρα, γιατί από τα τρία μου παιδιά εγκρίνεται μόνο το ένα,αυτό της πρώτης δημοτικού. Και τα δίδυμα που είναι στα προνηπια δεν εγκρίνεται?

  • ειναι αστειο το οτι και θα παρεις Η/Υ αλλα και περιφεριακα με μονο 200 ευρω που πλεον 200 ευρω ουτε ενας μετριοσ επεξεργαστησ δεν κοστιζει

  • Ρε παιδιά δεν έχετε καταλάβει πως λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα τόσα χρόνια?! Τα χρήματα από το voucher τα δίνουν για την ενίσχυση των καταστημάτων! Αυτοί θέλουν να σας αναγκάσουν να αγοράσετε με πολύ περισσότερα χρήματα ώστε να κινηθεί το χρήμα στην αγορά για να μαζέψουν φόρους! Αδιαφορούν για τους εκπαιδευτικούς παντελώς. Μην κάνετε σαν μωρά και ρωτάτε χαζές ερωτήσεις. Αυτοί που έχουν συνδιασμό voucher είναι οι πιο ευνοημένοι. Οι υπόλοιποι θα πάρετε ένα κιλό πατάτες! Με 200€ αν βρείτε κάτι θα είναι δεκαετίας παλιό. Τα μεγάλα καταστήματα θέλουν να ξεφορτωθούν το stock.

  • Καλημέρα, έχω δικό μου voucher και έχω και το voucher από ένα φίλο. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω ;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.