Η Qualcomm αποκαλύπτει το πρώτο τσιπ Wi-Fi 7

qualcomm, Η Qualcomm αποκαλύπτει το πρώτο τσιπ Wi-Fi 7

Την άφιξη της σειράς Wi-Fi 7 Networking Pro αποκάλυψε η Qualcomm. Η σειρά προορίζεται για σημεία πρόσβασης επιχειρήσεων, premium οικιακά router και προηγμένα συστήματα πλέγματος.

Η σειρά Wi-Fi 7 Networking Pro προσφέρει συνδεσιμότητα quad-band έως και 33 Gbps σε 16 streams, πιο σταθερή σύνδεση και ελαχιστοποιημένες παρεμβολές. Οι τέσσερις πλατφόρμες αυτής της σειράς υποστηρίζουν πολύ ευρύτερα κανάλια 320 MHz στις ζώνες 2,4 GHz, 5Hz και 6GHz. Οι ζώνες των 5 και των 6 GHz είναι για την ασύρματη δικτύωση, ενώ η ζώνη των 2.4 GHz λειτουργεί για το Bluetooth και το Wi-Fi χαμηλής συχνότητας.

qualcomm, Η Qualcomm αποκαλύπτει το πρώτο τσιπ Wi-Fi 7

Οι τεχνολογίες που εισήγαγε η Qualcomm θα επιτρέψουν ακόμη πιο γρήγορες και πιο σταθερές ταχύτητες Διαδικτύου σε χώρους όπως τα γήπεδα. Ο Nick Kucharewski, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ασύρματης Υποδομής και Δικτύωσης στην εταιρεία του Σαν Ντιέγκο, είπε ότι το Wi-Fi 7 και το Wi-Fi 6 θα μπορούν να συνυπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς οι αγορές «ωριμάζουν και εξελίσσονται».

qualcomm, Η Qualcomm αποκαλύπτει το πρώτο τσιπ Wi-Fi 7

Μην ετοιμαζόμαστε, όμως, ακόμα, αφού πιθανότατα δεν θα πιστοποιηθεί πριν από το 2024 και θα περάσει χρόνος μέχρι να χρησιμοποιηθεί μαζικά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.