“Πόλεμος” κατά του TikTok – Η Δανία ζητά από βουλευτές να μην το χρησιμοποιούν

Internet
TikTok, “Πόλεμος” κατά του TikTok – Η Δανία ζητά από βουλευτές να μην το χρησιμοποιούν

Το κοινοβούλιο της Δανίας ζήτησε από βουλευτές και άλλους υπαλλήλους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή TikTok, μετά την προειδοποίηση του Κέντρου Κυβερνοασφάλειας της χώρας για κίνδυνο κατασκοπείας.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Soren Gade είπε ότι εστάλη σε βουλευτές και εργαζόμενους ένα email με μια «ισχυρή σύσταση» να διαγράψουν την εφαρμογή TikTok, σε περίπτωση που την είχαν εγκαταστήσει προηγουμένως στις συσκευές τους. Η εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο αντιμετωπίζει εντατικό έλεγχο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο δεδομένων εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση απόψεων υπέρ του Πεκίνου ή για τη συλλογή πληροφοριών των χρηστών.

Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησαν από τους υπαλλήλους τους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή και την απαγόρευσαν από υπηρεσιακές συσκευές.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ