"Ρομπότ αναζήτησης" θα εντοπίζουν αδήλωτα εισοδήματα από το Airbnb στην χώρα μας

Ρομπότ αναζήτησης εντοπίζουν αδήλωτα εισοδήματα Airbnb, "Ρομπότ αναζήτησης" θα εντοπίζουν αδήλωτα εισοδήματα από το Airbnb στην χώρα μας
Οι αρχές στη χώρα μας προσπαθούν να εντοπίσουν όσους αποφεύγουν να δηλώσουν εισοδήματα που προέρχονται από το Airbnb ή ακόμα και όσους δεν έχουν δηλώσει το οίκημά τους ότι χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο είδος ενοικίασης, μέσω της χρήσης “ρομπότ αναζήτησης”.
Τα “ρομπότ αναζήτησης” λειτουργούν όπως οι web browsers που όλοι μας χρησιμοποιούμε, με το να αποκτούν πρόσβαση σε σελίδες και χρησιμοποιοώντας links να εντοπίζουν συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει bots (ρομπότ αναζήτησης) με τον τρόπο που το έκανε η Πορτογαλία, για να εντοπίσουν όσους δεν έχουν δηλώσει τα εισοδήματά τους που προέρχονται από το Airbnb αλλά και τα ίδια τα ακίνητα στην ηλεκτρονική καταχώρηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα για την Αθήνα, υπάρχουν πάνω από 5127 καταχωρήσεις κατοικιών για την ολιγοήμερη ενοικίαση, με τη μέση τιμή να φτάνει τα 52 ευρώ την ημέρα και την πληρότητα το 73%. Με την εφαρμογή των ρομπότ αναζήτησης, οι Ελληνικές αρχές θα μπορούν να εντοπίσουν όσους δεν έχουν καταχωρήσει τις κατοικίες που χρησιμοποιούν στο Airbnb αλλά και τα εισοδήματα που προέρχονται από αυτά.
Στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των κατοικιών δε συμμορφωθούν και αποφύγουν να κάνουν τις δηλώσεις αυτές, τότε θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο 5000 ευρώ. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει δηλώσει πως εργάζεται πάνω σε αυτού του είδους τις πλατφόρμες οι οποίες είναι το Airbnb, Booking.com και HomeAway, με προοπτική της συνεργασίας μεταξύ τους έτσι ώστε να εντοπιστούν οι παραβάτες.
Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Ναι κι επίσης σύμφωνα με ανιπεβεβαιωτη πληροφορία θα έχουν κάμερες εντοπισμού με Face ID για όσους περνάνε με κόκκινο και για όσους δεν καίνε στα τζάκια κανονικά ξύλα θα έχει πρόστιμο και επίσης ειδικές μηχανές αναζήτησης φόρο κλεφτών σκέφτονται να βάλουν … μένει να δούμε αν οι πληροφορίες επιβεβεωθουν 😛

Flagship killer

Να προσθέσω πως έχουν ζητήσει ήδη από τον ρομποκοπ να αναλάβει τις συλλήψεις!
*αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του γνωστού ρομπο-αστυνομικού

Vendetta

Flagship χαχαχαχαχα. Πολύ καλό!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.