Ricardo.gr, Το ελληνικό e-Bay(;)

Μια νέα πλατφόρμα αγοραπωλησίας προϊόντων έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στη χώρα μας από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο λόγος για την ricardo.gr, μια πλήρως ελληνική πλατφόρμα με 28 κατηγορίες προϊόντων οι οποίες αφορούν καινούργια, μεταχειρισμένα και ελαττωματικά προϊόντα. Η πλατφόρμα απευθύνεται σε ιδιώτες και ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να την αξιοποιήσουν ως το εναλλακτικό κανάλι πώλησης για τα προϊόντα τους.

Δεν θα λέγαμε ότι είναι ακριβώς το ελληνικό e-Bay μιας και εδώ χρειάζεται να πληρώσεις τέλος δημοσίευσης για κάθε προϊόν που ανεβάζεις για πώληση, πουληθεί δεν πουληθεί. Και φυσικά να καταβάλεις την ανάλογη προμήθεια όταν τελικά το πουλήσεις. Επίσης η ricardo.gr δεν είναι συμβεβλημένη με το PayPal οπότε θα πρέπει να ανοίξουμε εκ νέου λογαριασμό στην υπηρεσία ηλεκτρονικών συναλλαγών Moneybrookers.com.

Τέλη δημοσίευσης
Ανάλογα με την καθορισθείσα ελάχιστη τιμή ή την “τιμή για άμεση αγορά” σε προσφορές με σταθερή τιμή μεταξύ 0,05€ και 1,00€.
Τέλη επιτυχημένης πώλησης
Ανάλογα με την επιτευχθείσα τιμή πώλησης μεταξύ 1% και 3% της τιμής πώλησης.
Εξαιρέσεις:Αυτοκίνητα, Σκάφη, Μοτοσικλέτες, Τέλος επιτυχημένης πώλησης 25,00€.
Τέλη προώθησης πωλήσεων για την αύξηση της ελκυστικότητας της προσφοράς
Ανάλογα με τις επιλογές προώθησης πωλήσεων, Μεταξύ 0,10€ και 10,00€.
Ειδική περίπτωση:
Προσφορές σταθερής τιμής διάρκειας 30 ημερών, Ανάλογα με τις επιλογές προώθησης πωλήσεων,
Μεταξύ 0,10€ και 20,00€.
Τέλη για ενημέρωση μέσω SMS
(υπηρεσία προσωρινά μη διαθέσιμη), Ανάλογα με την επιλεγμένη ποσότητα.

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα ο πωλητής μπορεί να ανεβάζει προϊόντα χωρίς τέλος δημοσίευσης, και πώλησης. width=”500″ height=”197″ class=”alignnone size-full wp-image-7999″ />

Επεξεργάστηκε την 23 Ιανουαρίου 2022 15:08

Σχόλια

  • Κώστα, ένα φάουλ: Μια πλήρως εξελληνισμένη πλατφόρμα είναι... και πριν το launch το λέγανε & φαίνεται και στο footer. Έχει παρουσία σε διάφορες άλλες χώρες αλλά με τέτοιες χρεώσεις δεν το βλέπω να επιβιώνει στην Ελλάδα... θα δείξει!

    Το μόνο + με άλλες καθαρά Ελληνικές αντίστοιχες υπηρεσίες δημοπρασιών είναι ότι έχει προνοήσει για επαγγελματίες. [ like eBay ]

  • Ναι, από ότι μας είπαν ήρθαν οι developers από το εξωτερικό, και πρόσθεσαν τη μετάφραση και κάποιες άλλες(?) εφαρμογές για να ανταποκρίνεται στα ελληνικά δεδομένα.

    Και εγώ πιστεύω ότι η μεγαλύτερη χρησιμότητα θα είναι για τους επαγγελματίες, που θα μπορέσουν να στήσουν εκεί το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα.

  • Με τέτοιες επενδύσεις η εθνική οικονομία μας ανεβάζει στροφές στο κόκκινο!
    ΔΕν μου άρεσε, ούτε οι όροι, ούτε η φιλοσοφία συναλλαγών.
    ΔΕν πειράζει
    :)

  • για ποιον λόγο να πληρώσω για να δημοσιεύσω μια δημοπρασία την στιγμή που μπορώ να το κάνω free σε πολλά άλλα site; Έχω πραγματοποιήσει πάνω από 50 δημοπρασίες σε άλλα ελληνικά site και πραγματικά δεν έχω πληρώσει ποτέ προμήθεια σε σιτε.

  • Δεν φαίνεται να τα πηγαίνει και πολύ καλά το ricardo.gr. Είναι βέβαια ακόμα η αρχή όμως αυτό το Toshiba Portege 710 δεν έχει πουλήσει ακόμα ούτε ένα κομμάτι!
    Εγώ πάντως γράφτηκα, έλαβα και με το ταχυδρομείο τον κωδικό και είμαι super!

  • To ricardo.gr σε σχέση με άλλα site είναι πιο αξιόπιστο. Και μόνο ότι τον κωδικό ενεργοποίησης τον στέλνει ταχυδρομικώς δείχνει την επαγγελματικότητά του. Ειδικά για τους πωλητές που ειδικά μηδενικούς χρήστες σε άλλα σαίτ τους κυνηγάνε να τους βρούνε και συνήθως είναι φαντάσματα είναι αυτή η διαδικασία πιστοποίησης πολύ σημαντική.

  • ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ 2 ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΒΙ..ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕς ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Για όλες τις λεπτομέριες πήγαινε http://www.ricardo.gr και πάνω δεξιά πάτα Βοήθεια. Και εγώ από εκεί τα διαβάζω, δεν τα ξέρω απ' έξω ;)

  • re sygnomi ean ginomai spastikos (pou ginomai )alla koita3a kai den to vrisko ean leei pouthena me antikatavoli ean 3eri kanenas ean mporo na agoraso kai me antikatavoli as apantisi parakalo ty :D

  • Αυτό εξαρτάται από αυτόν που πουλάει.
    Καλύτερα όμως να στείλεις email και να ρωτήσεις στην ίδια την Ricardo.
    "Για περαιτέρω διευκρινήσεις επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών μας μέσω e-mail στο customerservice@ricardo.gr ή μέσω τηλεφώνου στο 210 9797900 Δευτέρα έως Παρασκευή απο τις 13:30μμ εως τις 17:00μμ (εκτος απο ημέρες αργίας)".
    Δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.