Οι χάκερς του S.Francisco απειλούν με δημοσίευση 30GB δεδομένων επιβατών & υπαλλήλων

Internet

Μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μια ομάδα από χάκερς που εικάζεται ότι είναι Ρώσοι, επιτέθηκαν στο σύστημα των μέσων μαζικής μεταφοράς στο San Francisco με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να μετακινηθούν δωρεάν. Οι χάκερς ζήτησαν από τις αρχές 100 bitcoin (70.000 δολάρια) για να ελευθερώσουν το σύστημα. Η διορία ήταν μέχρι την Κυριακή, αλλά μέχρι […]

Μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μια ομάδα από χάκερς που εικάζεται ότι είναι Ρώσοι, επιτέθηκαν στο σύστημα των μέσων μαζικής μεταφοράς στο San Francisco με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να μετακινηθούν δωρεάν.

Οι χάκερς ζήτησαν από τις αρχές 100 bitcoin (70.000 δολάρια) για να ελευθερώσουν το σύστημα. Η διορία ήταν μέχρι την Κυριακή, αλλά μέχρι εχθές δεν γνωρίζαμε αν δόθηκαν τα χρήματα αυτά ή αν οι αρχές βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Τελικά, όπως μεταδίδει το The Verge, οι χάκερς φαίνεται να μην έχουν πάρει τα λύτρα που ζητούσαν. Με νέο μήνυμά τους απειλούν να δημοσιεύσουν βάση δεδομένων 30GB με πληροφορίες για υπαλλήλους, συμβόλαια, πελάτες κλπ.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι οι χάκερς δεν είχαν πρόσβαση στην λειτουργία των ίδιων των μέσων μεταφοράς, άρα δεν υπήρξε κίνδυνος για τους επιβάτες. Όμως στο σημερινό τους μήνυμα δεν διστάζουν να επισημάνουν ότι μπορούν να επέμβουν και στο σιδηροδρομικό σύστημα, αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν.

Ολόκληρο το μήνυμα:

hackers message

muni riders

Πηγή

Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.

Σχόλια

  1. manolis manolis

    προφανώς τα λύτρα τα ζητάνε για να κάνουν φροντιστήριο αγγλικών επειδή απ’ ότι βλέπω γράφουν σαν το Τσίπρα… :p

  2. dafaq dafaq

    @manolis, είναι σκόπιμος ο τρόπος γραφής! Σε πολλές περιπτώσεις έχουν ταυτοποιηθεί άτομα μόνο και μόνο από το πως συντάσσουν τις προτάσεις τους.

  3. Costas Costas

    Αυτό που λένε μου θυμίζει λίγο Ελλάδα. Σαν τα τέλη κυκλοφορίας που όλοι τα πληρώνουμε για να έχουμε δρόμους και τα τσεπώνουν και κυκλοφορούμε σε χωματόδρομούς! Όλα τα συστήματα απαρχαιωμένα είναι! Αν είχαν φροντίσει να τα αναβαθμίσουν δεν θα είχαν τέτοια προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ροή ειδήσεων