SMS και 090, Μάθε τα στοιχεία της εταιρείας που σε χρέωσε

Ένα απλό και εύχρηστο εργαλείο αναζήτησης των εταιρειών στις οποίες έχουν εκχωρηθεί αριθμοί αυξημένης χρέωσης για την παροχή Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης- ΥΠΠ (ψηφοφορίες, διαγωνισμοί, αγορά ringtones, logos, videos και παιχνιδιών, τεχνική υποστήριξη, αστρολογία, υπηρεσίες ενηλίκων κλπ), ενεργοποίησε από το δικτυακό της τόπο η ΕΕΤΤ.

ΕΕΤΤ

Πρόκειται για μία εφαρμογή, η οποία σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές/ χρήστες ΥΠΠ, αλλά και γενικότερα όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, προκειμένου να βρίσκουν εύκολα, γρήγορα και έγκυρα τα στοιχεία της εταιρείας, στην οποία έχει εκχωρηθεί ένας σύντομος κωδικός ή ένας δεκαψήφιος αριθμός αυξημένης χρέωσης.

Για παράδειγμα, όταν ο καταναλωτής λαμβάνει μήνυμα στο κινητό του από κάποιον κωδικό της σειράς 54ΧΧΧ ή αν εντοπίσει στο λογαριασμό του χρεώσεις από 10ψήφιο αριθμό της σειράς 90Χ ΧΧΧ ΧΧΧΧ, μπορεί να εισαγάγει τον εν λόγω αριθμό στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΤ, ώστε να εντοπίσει τα στοιχεία της εταιρείας στην οποία ανήκει ο αριθμός και να απευθυνθεί σε αυτήν ή στον πάροχο δικτύου για τυχόν διευκρινίσεις ή ακόμα να προβεί σε καταγγελία.

Το νέο αυτό εργαλείο είναι διαθέσιμο στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου www.eett.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikkos K

Nα σημειωθεί ότι τέτοιες χρεώσεις συνήθως προκύπτουν από “περίεργα” νούμερα τηλεπωλήσεων, ροζ γραμμών, αστρολογίας κλπ και όχι από σοβαρές υπηρεσίες που διαθέτουν τέτοια νούμερα. Επίσης ο χρήστης δίνει τη συγκατάθεσή του κατά την εγγραφή του για την αποστολή χρεώσιμών sms, οπότε προσοχή σε ότι κάνετε, πριν το κάνετε.

Θοδωρής

Πάλι καλά..Την τελευταία φορά που έπρεπε να βρω γιατί η θεία μου λάμβανε περίεργα μήνυματα σοτ κινητό της,έπρεπε να καλέσω την εξυπηρέτηση πελατών και να περιμένω στην αναμονή πόση ώρα.

Θοδωρής

Νίκο,δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα,διοτί περιμένεις όταν στέλνεις SMS για διαγωνισμό που δοιργανώνει κάποιος “αξιοπρεπής” θεσμός (τηλεοπτικό κανάλι,μεγάλη εφημερίδα,techblog κτλ.) να μην έχεις κάποια χρέωση πέρα απο αυτή που αποδέχεσαι με την αποστολή του εν λόγο μηνύματος.
Αν η εταιρεία που διεξάγει τον διαγωνισμό αποφασίσει να εκμεταλεύτει τον χρήστη που έστειλε μήνυμα τότε φαινόταν να είναι υπαίτιος ο θεσμός που ανέθεσε την διοργάνωση του διαγωνισμού στην εταιρεία.
Για φαντάσου να λαμβάνεις ανεπιθύμητα μήνυματα στο κινητό,γιατί αποφάσισες π.χ. να ψηφίσεις στην Eurovision.
Και μέχρι τώρα οι εταιρίες αύτες εκμεταλευόντουσαν το γεγονός αυτό,διότι ήταν δύσκολο να ανακαλύψεις ποιά εταιρεία σου έστελνε μηνύματα,αφου η κάθε μία εχεί μια πληθώρα 5ψήφιων αριθμών και δεν χρησιμοποίουν ποτέ τον ίδιο αριθμό.
Τουλάχιστον τώρα θα μπορέσουμε να ξέρουμε ποιά εταιρεία μας spamάρει τα κινητά και να απευθυνόμαστε κατευθείαν σε αυτές.

Nikkos K

Aν αρχίσεις να λαμβάνεις sms παρά τη θέλησή σου, ψάχνεις και βρίσκεις που έστειλες sms. Σε πόσους διαγωνισμούς θα έχεις λάβει μέρος με αυτό το τρόπο; Σίγουρα κάτι θα θυμάσαι. Ωστόσο εγώ εστιάζω στο γεγονός ότι συνήθως σε όλα αυτά τα 5ψήφια, πριν την αποστολή υπάρχουν οδηγίες που λένε το κόστος, τον αριθμό των μηνυμάτων που χρειάζεται και το μηνιάιο κόστος για τη χρήση της υπηρεσίας (ringtones κλπ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers ransomware FBI

REvil Ransomware: Και όμως, οι Hackers χακάρονται…

Η ομάδα Hackers που είναι γνωστή για το REvil ransomware που έχει επιτεθεί στην Apple έπεσε θύμα hacking από το FBI.

Internet Twitch

To Twitch δοκιμάζει ένα νέο rewind button για τα livestreams

Πατώντας το κουμπί, ο θεατής επιστρέφει πίσω δύο λεπτά στη ροή,  δηλώνει το Twitch

Internet Pinterest TikTok

To Pinterest επανασχεδιάζει το home feed του για να μιμηθεί το Tik Tok

Μία από τις μεγάλες αλλαγές που κάνει το Pinterest είναι ο επανασχεδιασμός του home feed και η δημιουργία μιας νέας καρτέλας που λέγεται “Watch”. 

Internet Bitcoin

To Bitcoin φτάνει στην ιστορική τιμή ρεκόρ των 66.000 δολαρίων

To πλέον δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, κατέκτησε μία ιστορική κορυφή, αγγίζοντας σε αξία τα 66.000 δολάρια.