Social Media, Διαδικτυακό φαινόμενο με άρωμα γυναίκας πάνω απ’όλα

Η αίσθηση είναι εμφανής και όλοι οι φίλοι του social networking το γνωρίζουν, έρχονται και οι αριθμοί των ερευνών να την επιβεβαιώσουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που έγινε για λογαριασμό της British Telecom στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποδείχθηκε ότι οι πιο τακτικοί χρήστες των social media είναι οι γυναίκες.

Στην έρευνα πήραν μέρος 2.000 συνδρομητές της εταιρείας και το 54% των γυναικών δήλωσαν ότι είναι τακτικοί χρήστες του Facebook και του Twitter, ενώ το 34% των αντρών έχουν παρόμοιες συνήθειες. Μάλιστα, στην προβοκατόρικη ερώτηση του πόσο θα σας έλειπε το social networking, εάν έπαυε το Ίντερνετ να υπάρχει, οι γυναίκες εμφανίστηκαν ενοχλημένες από ένα τέτοιο σενάριο.

Ταυτόχρονα, φάνηκε ότι οι γυναίκες αρέσκονται περισσότερο από τους άντρες στο να παίζουν online games. Οι γυναίκες της έρευνας είναι και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Pinterest, ενώ φαίνονται να θέλουν να μπλογκάρουν περισσότερο από τους άντρες.

Ενδιαφέροντα στοιχεία, περιμένουμε να δούμε και από τις ελληνικές εταιρείες ερευνών να κάνουν παρόμοια έρευνα και να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα. Μας ακούει κανείς εκεί στις εγχώριες εταιρείες έρευνας αγοράς; Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Πηγή

Σχόλια

  • Αναμενόμενο... Μόνο να δεις ποιοι φίλοι είναι online στο Facebook θα καταλαβεις ;)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.