SOPA και PIPA μέσα από ένα infographic

Εδώ και 10 ημέρες έχω λάβει αρκετά email που με ρωτάτε γιατι δεν έχω ασχοληθεί με το ζήτημα SOPA, PIPA και ACTA σχετικά με τον έλεγχο της διακίνησης προστευτευμένου υλικού (copyright) μέσα στο ίντερνετ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί γιατι δεν έχω βρει το χρόνο να το ψάξω ενδελεχώς και δεν θέλω να αγγίξω επιφανειακά το θέμα.

Όποιος από εσάς το έχει ψάξει και έχει το χρόνο να γράψει ένα άρθρο το οποίο θα φιλοξενήσουμε στο Techblog παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου εδώ. Σε γενικές γραμμές η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο δημιουργός ή κατασκευαστής οποιουδήποτε έργου άυλου ή υλικού έχει το δικαίωμα να το διαχειριστεί όπως εκείνος επιθυμεί.

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 20:12

Σχόλια

  • δηλαδή το megaupload έκλεισε για πάντα ή μόλις ξεχαστεί από τον κόσμο θα το ξανανοίξουν?

  • Το megaupload εκλεισε για παντα. Καθως ο τυπος που το ειχε καταπατουσε καθεξακολουθηση τον νομο που ειχε βγει τοτε που οι αγαπημενοι μας Metallica (ενα "κατα του συστηματος band") κανανε μηνυση στο Napster και επειτα (απο 10 χρονια) στην Rapidshare.
    Δεν κατεβαζε ποτέ τα "παρανομα" uploaded files.. και διατηρουσε το megavideo.. ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ... (δεν χρειαζοταν καν log in για να δεις ενα βιντεακι-ταινια-τσοντα).
    Επιπλεον τωρα τον βαραινουν και κατηγοριες για φοροδιαφυγη , για ψευδομαρτηριες , για εξαπατηση κοινου κτλπ...

    To piratbay δεν μπορει να το πιασει κανενας νομος.. καθως εκει που ειναι οι σερβερ τους δεν εχουν νομους :P

    Κλεινοντας , ακομα και αν κατεβασε ο Κωστας κατι απο το pirate bay για προσωπικη του χρηση.. δεν ειναι παρανομος !!! Οχι στην χωρα μας.. ηταν ο μονος καλος νομος που περασε επι Σιμιτη , τοτε που προσπαθησε να προστατευσει τους Χακερς απο το πανεπιστημιο Κρητης που ειχαν μπει στο Πενταγωνο (αν δεν με απατα η μνημη μου).

    Τωρα η SOPA να ΣΚΑΣΕΙ
    Και η IP να παει να ....... που καναμε και κινημα για να την κανουμε PROTECT..
    Τοσα λεφτα που βγαζουν οι εβραιοι της IP δεν χρειαζονται προτεκτ..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.