SpaceX: Θα εκτοξεύσει τον πιο ισχυρό πύραυλο του κόσμου [video]

Η ιδιωτική εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος του πολυδιάστατου Elon Musk, SpaceX έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον. Το επόμενο είναι ένας γιγάντιος πύραυλος ο οποίος μπορεί να προσγειωθεί μόνος του. Η SpaceX δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό video όπου μας δείχνει τι σκοπεύει να κάνει με τον γιγάντιο Falcon Heavy που θα εκτοξευτεί μέσα στο 2015.

Ουσιαστικά έχουν ενωθεί 3 Falcon 9 με αποτέλεσμα να μπορεί να κουβαλήσει πάνω από 53.000 kg, δηλαδή το βάρος ενός πλήρως φορτωμένου επιβατικού Boeing 737 σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη. Όταν εκτοξευτεί το Falcon Heavy θα είναι ο πιο ισχυρός λειτουργικός πύραυλος στον κόσμο. Μόνο ο πύραυλος Saturn V, ο οποίος έστειλε τις αποστολές Apollo στο φεγγάρι και αποσύρθηκε το 1973 ήταν πιο ισχυρός.

Εκτός από το τεράστιο μέγεθός του, το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η SpaceX θέλει ο Falcon Heavy να προσγειωθεί μόνος του. Η εταιρεία κάνει δοκιμές εδώ και χρόνια με τα Grasshopper rockets και πιο πρόσφατα με το Falcon 9-R το οποίο όμως εξερράγη κατά τη διάρκεια δοκιμής τον προηγούμενο μήνα.

Δείτε το video:

spacex falcon heavy, SpaceX: Θα εκτοξεύσει τον πιο ισχυρό πύραυλο του κόσμου [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
wrangler10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.