Internet

SpaceX: Σχεδιάζει διαστημική αποστολή στον Άρη το 2018

Η SpaceX ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την αποστολή του διαστημόπλοιου Dragon στον Άρη μέχρι το 2018. Αυτό θα είναι και το πρώτο μεγάλο βήμα για τα μεγαλύτερο σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο Elon Musk, δηλαδή να στείλει επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη.

Δεν ανακοινώθηκε πόσα διαστημόπλοια θα σταλούν, αλλά η SpaceX άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μια σειρά από αποστολές με διαστημόπλοια Dragon και ότι σύντομα θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέσα από tweet έγινε γνωστό ότι οι κάψουλες θα εκτοξευτούν από τον πύραυλο Falcon Heavy της SpaceX, ο οποίος είναι μια μεγαλύτερη έκδοση του Falcon 9 (που πολύ πρόσφατα έκανε την ιστορική προσγείωση σε θαλάσσια πλατφόρμα). Ο πύραυλος θα εκτοξεύσει τις κάψουλες προκειμένου να δοκιμαστούν διάφορες μέθοδοι για το πως να προσγειωθούν βαριά ωφέλιμα φορτία στον Άρη. Αν όλα πάνε καλά, η SpaceX θα γίνει η πρώτη ιδιωτική εταιρεία διαστημικών πτήσεων που θα έχει προσγειώσει όχημα σε άλλο πλανήτη.

Η SpaceX θα στείλει το Red Dragon, μια τροποποιημένη έκδοση του διαστημικού οχήματος που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά φορτίων από και προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το διαστημικό σκάφος έχει οκτώ κινητήρες SuperDraco οι οποίοι θα επιτρέψουν στην κάψουλα να προσγειωθεί στον Άρη.

Το να καταφέρουμε να στείλουμε βαριά ωφέλημα φορτία στον Κόκκινο Πλανήτη, θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αποστολή του ανθρώπου στον Άρη. Για να μπορέσει να επιβιώσει ο άνθρωπος στις δύσκολες συνθήκες του Πλανήτη θα χρειαστεί πολύ μεγάλο εξοπλισμό, τον οποίο δεν μπορεί να πάρει μαζί του όταν ξεκινήσει το ταξίδι.

Αν λοιπόν η SpaceX μπορέσει μέχρι το 2018 να πετύχει τον στόχο της, τότε θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να πατήσει για πρώτη φορά ο άνθρωπος το πόδι του στον Άρη και γιατί όχι, να ξεκινήσει και η πολυσυζητημένη μετοίκισή του εκεί.

Πηγή:1,2

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.