Internet

Η SpaceX θα πληρώνει για την πρόσβαση της Ουκρανίας στο Starlink

Τον Σεπτέμβριο, η SpaceX έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Άμυνας, ζητώντας από το Πεντάγωνο να αναλάβει την πληρωμή των δαπανών που σχετίζονται με τη χρήση του δορυφορικού διαδικτύου Starlink από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το CNN, η SpaceX είπε στο τμήμα ότι η συνέχιση της παροχής πρόσβασης στην ουκρανική κυβέρνηση στο Starlink θα κοστίσει στην εταιρεία πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια για το υπόλοιπο του 2022 και σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια τους επόμενους 12 μήνες.

«Δεν είμαστε σε θέση να δωρίσουμε περαιτέρω τερματικά στην Ουκρανία ή να χρηματοδοτήσουμε τα υπάρχοντα τερματικά για αόριστο χρονικό διάστημα», έγραψε η εταιρεία. Τώρα, ο επικεφαλής της εταιρείας Elon Musk φαίνεται να έχει κάνει πίσω στην απόφαση να ζητήσει βοήθεια από το Πεντάγωνο και έγραψε στο Twitter ότι η SpaceX «θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την κυβέρνηση της Ουκρανίας δωρεάν», παρόλο που η Starlink εξακολουθεί να χάνει χρήματα.

Ο Musk επιβεβαίωσε όσα είπε στο tweet του στους The Financial Times και πρόσθεσε ότι η SpaceX θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την πρόσβαση της Ουκρανίας στο δορυφορικό Διαδίκτυο του Starlink «επ’ αόριστον».

Επεξεργάστηκε την 16 Οκτωβρίου 2022 16:07

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.