Spotify: Φέρνει προειδοποιήσεις για την παραπληροφόρηση

Spotify, Spotify: Φέρνει προειδοποιήσεις για την παραπληροφόρηση

Spotify, Spotify: Φέρνει προειδοποιήσεις για την παραπληροφόρηση

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η παραπληροφόρηση για την Covid-19, μέσω Spotify Podcasts, η πλατφόρμα κάνει διορθωτικές κινήσεις. Πολλοί, βέβαια, σχολιάζουν ότι οι κινήσεις αυτές φαίνεται να έρχονται πολύ αργά.

Το podcast με τίτλο Joe Rogan Experience κατηγορείται για διασπορά παραπληροφόρησης σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 και όχι μόνο, κάτι που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά συγκεκριμένων καλλιτεχνών, όπως ο Neil Young, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση του καταλόγου των τραγουδιών του από την πλατφόρμα.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το Spotify έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα των καλλιτεχνών για απόσυρση των δημιουργιών του, ενώ δεν έκανε καμία κίνηση προκειμένου να αποσύρει το περιεχόμενο της παραπληροφόρησης από τα podcast του Joe Rogan. Η δυσαρέσκεια που προκάλεσε ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης από την πλευρά του Spotify ξεκίνησε να αποτυπώνεται και στην πορεία της μετοχής του.

Τώρα, το Spotify έρχεται να ανακοινώσει ότι θα βάλει ειδικές προειδοποιητικές επισημάνσεις σε περιεχόμενο που ενδέχεται να έχει στοιχεία παραπληροφόρησης για σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η πανδημία. Άγνωστο παραμένει το εάν η κίνηση αυτή θα σταθεί ικανή να ανακόψει την πτωτική πορεία της μετοχής της πλατφόρμας music streaming.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.