Internet

Spotify: Προτάσεις τραγουδιών ανάλογα με τη συναισθηματική κατάσταση

To Spotify κατέθεσε πατέντα για μία νέα τεχνολογία που θα προτείνει τραγούδια στους χρήστες τους ανάλογα με τη συναισθηματική τους κατάσταση. Αυτό θα γίνεται με την ανάλυση του τόνου της φωνής των συνδρομητών της υπηρεσίας.

Λαμβάνοντας υπόψη του το φύλο, την ηλικία, την προφορά, ένας ειδικός αλγόριθμος που αναπτύσσει η δημοφιλής μουσική υπηρεσία streaming θα προτείνει την κατάλληλη μουσική που θα ταιριάζει με την εκάστοτε διάθεση. Η πατέντα αυτή από το Spotify έχει κατατεθεί από το 2018, αλλά τώρα έφτασε η στιγμή της έγκρισής της, οπότε δεν αποκλείεται να τη δούμε να υλοποιείται σε λίγο καιρό.

Μάλιστα, η τεχνολογία θα μπορεί να εντοπίσει εάν ο χρήστης είναι μόνος του, με παρέα, ή σε κάποιο χώρο διασκέδασης ή σε ένα πάρτι. Το Spotify έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι θέλει να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μουσικές του προτάσεις προς τους χρήστες της υπηρεσίας.

Με την ικανότητα του αλγόριθμου να συλλέγει τόσα δεδομένα από τη δραστηριότητα του χρήστη υπάρχει ένα ζήτημα, αλλά όλα δείχνουν ότι τα σχέδια της πλατφόρμας έχουν πάρει το πράσινο φως να προχωρήσουν άσχετα από κάθε είδους αντίλογο που μπορεί να προκύψει για τον όγκο των πληροφοριών που δίνουμε οικειοθελώς σε πάσης φύσεως διαδικτυακές υπηρεσίες…

Επεξεργάστηκε την 2 Φεβρουαρίου 2021 7:37

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.