Στις 125 εκατ. συσκευές οι πωλήσεις wearables το 2018 σύμφωνα με το IDC

125 εκατ. συσκευές wearables 2018 IDC, Στις 125 εκατ. συσκευές οι πωλήσεις wearables το 2018 σύμφωνα με το IDC
Λίγες μέρες πριν, το IDC έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι οι αποστολές των wearables σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να φτάσουν στις 125 εκατομμύρια συσκευές το 2018, αυξημένες δηλαδή κατά 8,5% σε σχέση με το 2017.
Εκτιμάται επίσης ότι τα επόμενα πέντε χρόνια οι πωλήσεις smartwatches θα συνεχίσουν να αυξάνονται με τις πωλήσεις smartbands να παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες. Τα στοιχεία δείχνουν πως οι wearable συσκευές θα αυξηθούν με ρυθμό ανάπτυξης 11 % τα επόμενα πέντε χρόνια και οι αποστολές το 2022 θα φτάσουν περί τα 189,9 δισεκατομμύρια κομμάτια.
Ο αναλυτής ερευνών της Worldwide Mobile Tracker, Jitesh Ubrani, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η αύξηση των έξυπνων wearable συσκευών δεν θα γίνει μόνο στις ώριμες αγορές αλλά και στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας, στον Ειρηνικό όπως και αλλού. Η Ιαπωνία επίσης θα παίξει σοβαρό ρόλο καθώς πρόκειται για μια αγορά που έχει περίπου το ένα τρίτο όλων των έξυπνων wearables”.
Αναφορικά με τα λειτουργικά συστήματα των wearables πρέπει να ειπωθεί πως με την άνοδο άλλων πλατφορμών, το μερίδιο του WatchOS της Apple αναμένεται να μειωθεί κι από το 44,4% του 2018 να πέσει στο 35,8% το 2022, διατηρώντας όμως την πρωτιά παρόλα αυτά. Εκτιμάται ότι έως το 2022 το δεύτερο μεγαλύτερο λειτουργικό σύστημα θα είναι το Android με μερίδιο αγοράς που θα αγγίζει το 22,4%.
Μπορεί το Android να δυσκολεύεται σχετικά με το πολύπλοκο σύστημά του ωστόσο έχει το θετικό πως πρόκειται για μια πλατφόρμα ανοικτού κώδικα που δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να προσαρμόσουν το UI της wearable συσκευής. Αυτό φαίνεται κι από το γεγονός πως ενώ οι υπηρεσίες Google δεν είναι διαθέσιμες στην Κίνα πολλές τοπικές εταιρείες προσπαθούν να προσαρμόσουν το λειτουργικό τους σύστημα με βάση το WearOS, το λειτουργικό της Google για τα smartwatches.
Τέλος, το IDC αναμένει ότι οι συγκεκριμένες συσκευές θα εξαπλωθούν σε πολλές άλλες χώρες και καθώς όλο και πιο πολλοί προμηθευτές αρχίζουν να προσφέρουν περισσότερα νέα προϊόντα το WearOS αναμένεται να κατέχει το 19,8% της αγοράς το 2022.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear wearables

Αυτό το έξυπνο δαχτυλίδι μπορεί μια μέρα να παρακολουθεί τις χρόνιες ασθένειες

Το Oura Ring δεν είναι πλέον το μόνο έξυπνο δαχτυλίδι στην αγορά.

Gear wearables

Withings Move: Τα πρώτα customized υβριδικά smartwatch με τιμή μόλις 80 ευρώ

Τα Withings Move είναι μία από τις καλύτερες σειρές υβριδικών smartwatch και τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό Withings Move, μέσα από μερικά απλά βήματα.

Gear Apple Huawei wearables

Apple, Xiaomi και Huawei οι ηγέτες της αγοράς των wearables το 2018

Μεγάλη άνοδο παρουσίασαν οι πωλήσεις των wearables το 2018, και ιδιαίτερα το τέταρτο τρίμηνο του έτους με κερδισμένους της Apple, Xiaomi και Huawei.

Smartphones MWC 2019 Nubia wearables

Η Nubia θα παρουσιάσει smartphone που θα φοριέται στο χέρι [MWC 2019]

H Nubia (sub-brand της ZTE) πρόκειται να παρουσιάσει ένα wearable smartphone στην έκθεση MWC 2019. Αυτό προκύπτει από αφίσα-teaser που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες με το μότο της εκδήλωσης να είναι το “Flex your Life”, αναφερόμενη προφανώς σε κάποια συσκευή με οθόνη curved.