Συνεργασία COSMOTE με Ericsson για την ανάπτυξη δικτύου 5G στην Ελλάδα

, Συνεργασία COSMOTE με Ericsson για την ανάπτυξη δικτύου 5G στην Ελλάδα

Σε συνεργασία με την Ericsson θα προχωρήσει η COSMOTE στην ανάπτυξη δικτύου 5G στην Ελλάδα, έπειτα από σχετική διαγωνιστική διαδικασία. Παράλληλα, η COSMOTE προχωρά στον συνολικό εκσυγχρονισμό του δικτύου πρόσβασης κινητής, αντικαθιστώντας πλήρως τον εξοπλισμό 2G/3G/4G/4G+ με καινούργιο, ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα σταδιακής αναβάθμισης του δικτύου σε 5G.

Μέσω του νέου εξοπλισμού, η COSMOTE θα συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες της αξεπέραστη εμπειρία mobile Internet και υπηρεσίες φωνής υψηλής ποιότητας, όπου κι αν βρίσκονται. Παράλληλα, θα βελτιώσει σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα του δικτύου κινητής 2G/3G/4G/4G+, καθώς θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και θα είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Η τεχνολογία 5G, η επόμενη γενιά της ασύρματης επικοινωνίας, αναμένεται να εγκαινιάσει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Το 5G δίνει τη δυνατότητα παροχής και διαχείρισης νέων διαδραστικών και έξυπνων υπηρεσιών σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και επιτρέπει μέγιστες ταχύτητες που θα φτάνουν έως και τα 10Gbps. Ο χρόνος απόκρισης (latency) θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%. Το 5G θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, με δυνατότητα εφαρμογής σε διάφορους τομείς όπως η βιομηχανία, η υγεία, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, οι «έξυπνες» πόλεις, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία κ.ά.

H ανάπτυξη του COSMOTE 5G θα πραγματοποιηθεί σε συνάρτηση με τη δημοπρασία του φάσματος που απαιτείται, και η οποία προγραμματίζεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το 4ο τρίμηνο του 2020. Η εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G θα ξεκινήσει από την COSMOTE εντός του 2021. Παράλληλα, η COSMOTE προγραμματίζει να σταματήσει την παροχή υπηρεσιών 3G μετά το τέλος του 2021, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους του φάσματος σε πιο προηγμένες τεχνολογίες (4G/4G+/5G).

Όμιλος ΟΤΕ έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών 5G

Ο Όμιλος ΟΤΕ προετοιμάζεται εντατικά για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, το 5G. Ήδη η COSMOTE έχει υλοποιήσει το πρώτο δοκιμαστικό δίκτυο 5G στην Ελλάδα, στο Δήμο Ζωγράφου, πετυχαίνοντας live ταχύτητες πάνω από 12Gbps. Παράλληλα, ο Όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, υποδομών και υπηρεσιών 5G, με τη συμμετοχή του σε 22 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι ενισχύει την τεχνογνωσία του σε θέματα κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της τεχνολογίας και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση και αξιολόγηση μελλοντικών τεχνολογικών λύσεων, εμπορικών εφαρμογών και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Ωραία όλα αυτά αλλά πρέπει πρώτα να δώσουν παραπάνω data χωρίς όμως να αυξήσουν τις τιμές !!!
Άμα είναι να έχουμε 5G και να εξακολουθεί η cosmote να πουλάει πακέτα δεδομένων τύπου “2GB για ένα μήνα με 8,5€” τότε είναι εντελώς άχρηστο το 5G !!!

Anonymous

Η cosmote έχει βγάλει πακέτο Gita Max με 40gb με επιπλέον 19,90€ ανά μήνα αλλά και 20gb με επιπλέον 14,90€ ανά μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.