Σύστημα AI προβλέπει πότε ο ασθενής θα πάθει κρίση επιληψίας

σύστημα AI, Σύστημα AI προβλέπει πότε ο ασθενής θα πάθει κρίση επιληψίας

Πριν περίπου έναν χρόνο αποκαλύφθηκε ένα έξυπνο βραχιόλι το οποίο μπορεί να προσβλέπει κρίσεις που ίσως παρουσιαστούν στη διάρκεια της νύχτας. Τώρα, ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σύστημα AI που μπορεί να προβλέψει επιληπτικές κρίσεις με ακρίβεια 99,6%.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μπορεί να τις προβλέψει μέχρι μία ώρα πριν την εμφάνιση τους. Όπως αναφέρει το IEEE Spectrum, αυτό δίνει στους ανθρώπους αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν λαμβάνοντας τα απαραίτητα φάρμακα.

Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν σήμερα επιληψία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και το 70% αυτών των ασθενών μπορεί να ελέγξει τις κρίσεις τους με φαρμακευτική αγωγή.

Γιατί το σύστημα AI είναι καλύτερο από τις υπάρχουσες μεθόδους

Ενώ δεν είναι μια ολοκληρωμένη λύση, το νέο σύστημα AI που αναπτύχθηκε από τους Hisham Daoud και Magdy Bayoumi του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα στο Lafayette, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου από τις υπάρχουσες μεθόδους πρόβλεψης.

Επί του παρόντος, άλλες μέθοδοι αναλύουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου με μια δοκιμή EEG (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα) και εφαρμόζουν στη συνέχεια ένα μοντέλο πρόβλεψης.

Η νέα μέθοδος κάνει και τα δύο αυτά πράγματα ταυτόχρονα, με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου deep learning που χαρτογραφεί τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και ενός δεύτερου που μπορεί να προβλέψει τα ηλεκτρικά κανάλια που φορτίζονται κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.

Το μέλλον

Προς το παρόν, η ομάδα εργάζεται στην ανάπτυξη ενός προσαρμοσμένου chip που θα μπορεί να χειρίζεται τους απαραίτητους αλγορίθμους. Θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να είναι δυνατή η ευρεία χρήση αυτής της μεθόδου. Ωστόσο, πρόκειται για μία λύση που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής των ασθενών με επιληψία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.