Τα avatar της Meta αποκτούν πόδια

meta, Τα avatar της Meta αποκτούν πόδια

H Μeta, εκτός από το Quest Pro VR headset, παρουσίασε πολλές ενημερώσεις για τα avatar που χρησιμοποιούνται στο metaverse. Και, από ότι φαίνεται, τα avatar θα αποκτήσουν επιτέλους πόδια.

“Τα πόδια ήταν ένα από τα πλέον απαιτούμενα χαρακτηριστικά στον οδικό μας χάρτη και ήταν ένας σημαντικός τομέας στον οποίο εστιάσαμε”, σημείωσε η Meta. Τα αναβαθμισμένα avatars θα είναι αρχικά διαθέσιμα στο Horizon Worlds προτού γίνουν διαθέσιμα σε άλλους προγραμματιστές.

Η Meta έχει προνοήσει και δημιουργήσει ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού, ώστε τα avatar να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας τρίτων και σε άλλες εφαρμογές. Και αυτό το project ανοίγει το δρόμο στο να δημιουργηθεί ένα πραγματικό, ανοιχτό για όλους, metaverse. Το κιτ αυτό θα περιλαμβάνει σύντομα υποστήριξη Unreal Engine για VR και iOS και υποστήριξη Android για Unity. Θα ενεργοποιήσει ακόμα αυτό που η Meta αποκαλεί “φυσικές εκφράσεις προσώπου” στο Meta Quest Pro, προκειμένου να μπορούν να αναπαράγουν τις πραγματικές εκφράσεις του προσώπου στο avatar.

Aκόμα, η Meta διευκολύνει την εξαρχής δημιουργία του avatar.  Όπως λέει, θα μπορείτε να ξεκινήσετε τραβώντας μια βιντεοσέλφι με την κάμερα του τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να προσαρμόσετε το avatar σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Εννοείται πως αν θέλετε να έχετε ένα avatar που δεν σας μοιάζει, μπορείτε να το κάνετε. Υπάρχουν προκαθορισμένες ρυθμίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν στη δημιουργία.

Επιπλέον, σύντομα θα μπορείτε να δημιουργείτε και να μοιράζεστε το Meta avatar σας στο WhatsApp. Τα Avatar θα είναι διαθέσιμα σε βιντεοκλήσεις Messenger, Instagram και WhatsApp από τον επόμενο χρόνο. Θα αναπαράγουν τις εκφράσεις και τις κινήσεις σας κατά τη διάρκεια των κλήσεων, φαινομενικά με τρόπο παρόμοιο με το Animoji.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.