Ταξίδι στην Αμερική με 40$ prepaid data SIM όλα απεριόριστα χωρίς κόφτη

, Ταξίδι στην Αμερική με 40$ prepaid data SIM όλα απεριόριστα χωρίς κόφτη

Για το πρόσφατο ταξίδι μου στην Αμερική και την έκθεση CES 2020, έπρεπε να κανονίσω το τι θα κάνω με τα mobile δεδομένα μου για να είμαι συνδεδεμένος καθημερινά δημοσιεύοντας υλικό στα Social Media και το YouTube του Techblog. Αν και είμαι συνδρομητής συμβολαίου της Vodafone με την υπηρεσία Πας Παντού και θα μπορούσα να χρησιμοποιώ το πακέτο που έχω στην Ελλάδα, θα έπρεπε να πληρώνω επιπλέον 13,50 (με το ΦΠΑ) κάθε μέρα για να το χρησιμοποιώ και στην Αμερική (δεδομένα, φωνή, SMS). Είχα και την συνεργασία με το Πλαίσιο, θα έπρεπε να έχω μπόλικα data διαθέσιμα.

, Ταξίδι στην Αμερική με 40$ prepaid data SIM όλα απεριόριστα χωρίς κόφτη

Όπως καταλαβαίνετε αν επέλεγα αυτή τη λύση θα έπρεπε να πληρώσω για τις 6 μέρες που πέρασα στην Αμερική, επιπλέον 81 ευρώ, άσε που τα 7GB που έχω στο πακέτο μου δεν θα έφταναν. Έπρεπε λοιπόν να δω το θα κάνω με τα data μου στην Αμερική και έτσι “έπεσα” πάνω στην προσφορά της Visible, θυγατρικής της αμερικάνικης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Verizon που προσφέρει prepaid κάρτες SIM με unlimited date 4G, φωνή και SMS με 40$ για ένα μήνα. Αν δύο χρήστες της Visible ενώσουν τους λογαριασμούς τους, τότε αντί για 40$ θα πληρώνει από 25$ ο κάθε ένας!

, Ταξίδι στην Αμερική με 40$ prepaid data SIM όλα απεριόριστα χωρίς κόφτη

Έτσι και έκανα. Προχώρησα στην online εγγραφή μου στο site της Visible και δήλωσα ως τόπο για την αποστολή της κάρτας SIM, το ξενοδοχείο που είχα κλείσει στο Λας Βέγκας. Η κάρτα μου παραδώθηκε την επόμενη μέρα στο ξενοδοχείο και με περίμενε μέχρι να φτάσω Αμερική και να κάνω check-in. Όταν ενεργοποίησα την κάρτα έγινε και η χρέωση των 40$ και είχα για όλες τις μέρες τις παραμονής μου στο Λας Βέγκας απεριόριστα data χωρίς κόφτη στην ταχύτητα μετά από ένα όριο, για ανεβάζω και τις selfies μου όπως αυτή με τον Mrwhosetheboss!

, Ταξίδι στην Αμερική με 40$ prepaid data SIM όλα απεριόριστα χωρίς κόφτη

Επίσης είχα απεριόριστα λεπτά ομιλίας και απεριόριστα SMS προς κινητά της Αμερικής κάτι που δεν φάνηκε χρήσιμο για την επαφή μου με αριθμούς της Ελλάδας, κάτι όμως τα έκανα και αυτά, χρειάστηκε να κάνω registration με το αμερικάνικο νούμερο στην υπηρεσία delivery φαγητού Grubhub και να επικοινωνήσει μαζί μου η κοπέλα που έφερνε το φαγητό στο ξενοδοχείο για να μου πει ότι θα καθυστερίσει (Παρήγγειλα από τα Carl’s JR, δυο burger, πατάτες και milkshake OREO).

, Ταξίδι στην Αμερική με 40$ prepaid data SIM όλα απεριόριστα χωρίς κόφτη

Απλές διαδικασίες, χωρίς να μου ζητηθεί ταυτότητα, η κάρτα με περίμενε στο ξενοδοχείο και την βέλαξα για 6 μέρες ανεβάζοντας και κατεβάζοντας όσα GB απαιτούσε η δουλειά μου, κάνοντας Facebook call καθημερινά με την κοπέλα μου και μιλώντας με Skype στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

, Ταξίδι στην Αμερική με 40$ prepaid data SIM όλα απεριόριστα χωρίς κόφτη

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
customer

“Χωρίς να σου ζητηθεί ταυτότητα” …. σαφέστατη μπηχτή για το εδώ σύστημα που ζητάνε την επωνυμία. Κοίταξε όμως, χωρίς να υποστηρίζω το Ευρωπαϊκό σύστημα (ταυτότητα-διαβατήριο ζητάνε για prepaid sim οπουδήποτε στην Ευρώπη[*], αφού ταξιδεύεις φαντάζομαι πως το έχεις βιώσει), υποθέτω πως την Αμερικάνικη κάρτα την αγόρασες με πιστωτική/χρεωστική από το Internet και όχι με μετρητά από κάποιο τελειωμένο περίπτερο, επομένως υπάρχουν επώνυμα ηλεκτρονικά ίχνη για το ποιός την αγόρασε και άρα προφανώς δε μπορείς με αυτήν την αμερικάνικη κάρτα να διαπράξεις εγκληματικές χαζομάρες κρυμμένος πίσω από μια σχετική ανωνυμία, τα λέω καλά; Στην Ευρώπη υπάρχουν ακόμα ταμπού σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικού χρήματος (βλέπε Γερμανία), επομένως το αμέσως επόμενο εναλλακτικό σύστημα ενάντια στη σχετική ανωνυμία, είναι δυστυχώς το τρέχον σύστημα. Και ναι, ιδανικά σε μια ουτοπία θα προτιμούσα κι εγώ να μπορούμε να συνεχίσουμε να αγοράζουμε ανώνυμα, αλλά αφού ρεαλιστικά σε αυτήν τη ζωή μάλλον ως κοινωνία προτιμάμε όλοι να μην σκάνε συνεχώς γύρω μας γκαζάκια που triggάρονται από μακριά με κινητό τηλέφωνο, υποθέτω πως θα κάνουμε μόκο και θα το υποστούμε (και ίσως πούμε και ευχαριστώ). [*] μερικά λίγα χρόνια πίσω (πριν απελευθερωθεί το ευρωπαϊκό roaming) που είχα ταξιδέψει σε Γερμανία, Αυστρία και Μάλτα και είχα αγοράσει Vodafone, Orange,… Συνέχεια »

Χρήστος

Κάτι παρόμοιο ισχυει και στην Σερβία που ταξιδεψα προσφάτως. Vip prepaid card με 2GB και 100 λεπτά ομιλίας για ένα μήνα με περίπου €2,6. Χωρίς ταυτοποίηση από ένα κατάστημα της εταιρείας.

Μακ

Εξαιρετικό. Εγώ θα σταθώ στην τιμή και στο τι σου δίνει. Μόσχα τώρα τον Δεκέμβριο με διαβατήριο πήρα sim με 3 ευρώ prepaid με απεριόριστο ίντερνετ για apps όπως το Viber και 30 giga για όλα τα άλλα. Επίσης 200 λεπτά προς όλα τα ρώσικα δίκτυα. Όλα αυτά με 4g+ και με 3 ευρώ για 15 ημέρες. Χωρίς άλλο σχόλιο για τα εδώ λαμόγια…….

techblog fun

Καλή επιλογή η Visible για όλα απεριόριστα.
Μια εναλλακτική είναι η Red Pocket Mobile που έχει συνδρομή από $10 έως $60 μήνα ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Επίσης προσφέρει και διεθνή πακέτα. Έχει δωρεάν μεταφορικά μόνο εντός Αμερικής.
https://www.redpocket.com/plans
Από την προσωπική μου εμπειρία με το απλό πακέτο των $10 (500 minutes, 500 sms και 500MB) έμεινα ευχαριστημένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.