Τι κάνουν οι τεχνολογικές εταιρείες για τον κορονοϊό

τεχνολογικές εταιρείες, Τι κάνουν οι τεχνολογικές εταιρείες για τον κορονοϊό

Έχουν περάσει μήνες από όταν ο κορονοϊός έκανε την εμφάνιση του, και πλέον έχει χαρακτηριστεί από τον WHO ως πανδημία. Ο ιός έχει επηρεάσει κάθε τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται ο άνθρωπος, και όπως είναι λογικό ο κόσμος της τεχνολογίας δεν έμεινε ανεπηρέαστος. Πώς όμως έχουν αντιδράσει στην επιρροή του κορονοϊόυ οι τεχνολογικές εταιρείες;

Μέχρι σήμερα έχουν ακυρωθεί εκθέσεις, έχουν παραταθεί παρουσιάσεις ή κυκλοφορίες προϊόντων, διακόπηκαν γραμμές παραγωγής, και πολλά άλλα. Ιδιαίτερα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες και οι σχετιζόμενοι οργανισμοί έχουν λάβει σοβαρά μέτρα, ώστε να βοηθήσουν στην μείωση του ρυθμό εξάπλωσης του κορονοϊόυ.

Πώς έχει επηρεάσει ο ιός την τεχνολογία και τι κάνουν οι εταιρείες

Η αρχή με τις εκθέσεις έγινε με την MWC 2020, η οποία μετά από την ακύρωση παρουσίας αρκετών εταιρειών ακυρώθηκε οριστικά. Μετά ακολούθησαν άλλες εκθέσεις και συνέδρια, όπως το F8 της Facebook, η E3 της ESA, το WWDC της Apple. Ενώ αναμένεται να ακυρωθούν ακόμα περισσότερες.

Μία εταιρεία που απασχόλησε ιδιαίτερα τα μέσα όλον αυτό τον καιρό είναι η Apple. Αρχικά, έκλεισε όλα τα φυσικά καταστήματα στην Κίνα, καθώς και τα γραφεία της. Έπειτα, αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τα καταστήματα στην Ασία και ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 27 Μαρτίου θα κλείσουν τα Apple Store σε όλον τον κόσμο, εκτός από την Κίνα. Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση από τον αμερικανικό κολοσσό, διότι στα καταστήματα του εργάζονται πολλοί υπάλληλοι και ο κόσμος που περνά από αυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αρκετός.

Την ίδια στιγμή, πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο δίνουν εντολή στους εργαζομένους τους να μένουν σπίτι και να εργάζονται από εκεί. Γι’ αυτό, οι Microsoft, Google και Zoom παρέχουν δωρεάν τα λογισμικά τηλεδιασκέψεων τους.

Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και εταιρείες παιχνιδιών ή άλλων online υπηρεσιών.Η Niantic πραγματοποίησε σημαντικές αλλαγές στο Pokemon GO για να μπορούν οι παίκτες να παίζουν από το σπίτι. Από την άλλη, η PornHub προσφέρει στους Ιταλούς δωρεάν premium συνδρομές.

Άλλες σημαντικές δράσεις που έχουν πράξει οι τεχνολογικές εταιρείες είναι το Samsung Galaxy Sanitizing και η δωρεά της Alibaba. Το πρώτο είναι ένα πρόγραμμα δωρεάν καθαρισμού smartphones με UV-C light που παρέχει η Samsung. Όσον αφορά την Alibaba, ο συνιδρυτής της, Jack Ma, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα δωρίσει 500.000 test kits και μάσκες προσώπου.

Οι δωρεές των εταιρειών και οι οικονομικές βοήθειες

Αρκετές τεχνολογικές εταιρείες και οργανισμοί επέλεξαν να συνδράμουν οικονομικά, έμμεσα ή άμεσα. Ο Bill Gates ανακοίνωσε ότι το ίδρυμα “Bill & Melinda Gates” σε συνεργασία με τις Wellcome και Mastercard θα χρηματοδοτήσουν θεραπείες ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής.

Η Facebook έκανε δωρεές ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής. Από την άλλη, η Apple ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε δωρεές 15 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής, ενώ θα επιτρέψει στους κατόχους των Apple Card να μην πληρώσουν τις κάρτες τους τον Μάρτιο, χωρίς να τους επιβαρύνει με τόκους.

Τέλος, αρκετοί ISP, όπως η AT&T, Charter, CenturyLink, T-Mobile, και άλλες, υποσχέθηκαν ότι δεν θα επιβαρύνουν με επιπλέον τέλη τους συνδρομητές τους και δεν πρόκειται να προβούν σε οποιαδήποτε διακοπή υπηρεσιών.

Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε

Καλά όλα αυτά που κάνουν οι τεχνολογικές εταιρείες και οι λοιποί οργανισμοί, αλλά πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε. Γι’ αυτό, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, σεβόμαστε τα μέτρα που αναγγέλλει το Υπουργείο Υγείας, και φροντίζουμε να απολυμαίνουμε το κινητό και τις συσκευές μας.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.