TikTok: Όριο χρήσης 60 λεπτών για τους ανήλικους χρήστες

TikTok, TikTok: Όριο χρήσης 60 λεπτών για τους ανήλικους χρήστες

Το TikTok βάζει νέο 60λεπτο χρονικό όριο την ημέρα, για τους χρήστες κάτω των 18 ετών, με την αλλαγή να έρχεται στους λογαριασμούς μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πρόκειται για μια κίνηση που πολλοί γονείς περιμένουν, καθώς ο αλγόριθμος του TikTok έχει πολλάκις χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως εξαιρετικά εθιστικός, όπως φαίνεται και σε σχετική ανάλυση του πανεπιστημίου Brown.

Ο τρόπος που θα λειτουργεί η νέα ρύθμιση είναι ο εξής: αφότου περάσουν 60 λεπτά χρήσης του TikTok μέσα σε μια ημέρα, η εφαρμογή θα τους στέλνει μια ειδοποίηση που θα λέει ότι το χρονικό όριο έχει παρέλθει και δε θα τους επιτρέπεται να συνεχίσουν τη χρήση.

Εάν οι χρήστες θέλουν να συνεχίσουν τη χρήση θα πρέπει να πληκτρολογήσουν έναν κωδικό, τον οποίον έχουν επιλέξει οι ίδιοι ή οι γονείς τους. Ωστόσο ο περιορισμός αυτός μπορεί να παρακαμφθεί μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, όπου ο χρήστης μπορεί να θέσει ένα διαφορετικό χρονικό περιθώριο.

Συγκεκριμένα, εάν ο χρήστης αφαιρέσει το χρονικό περιθώριο των 60 λεπτών που έχει θέσει αυτόματα η εφαρμογή και συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί για περισσότερα από 100 λεπτά, τότε το TikTok θα του ζητήσει να θέσει το δικό του χρονικό περιθώριο, με βάση τις επιθυμίες του.

Εάν οι γονείς θέλουν να επιβλέπουν τη χρήση του ανήλικου τέκνου τους, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία «Σύνδεσης οικογένειας», αρκεί φυσικά να έχουν και οι ίδιοι εγκατεστημένη την εφαρμογή του TikTok.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software TikTok

TikTok: Πέρασε νομοσχέδιο στις ΗΠΑ που ίσως το απαγορεύσει μέσα σε ένα χρόνο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νέο νομοσχέδιο που ενδεχομένως να απαγορεύσει την κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.