TikTok: Παρουσιάζει το Project Clover – Επένδυση 1,2 δισ. ευρώ σε κέντρα ασφάλειας δεδομένων

TikTok, TikTok: Παρουσιάζει το Project Clover – Επένδυση 1,2 δισ. ευρώ σε κέντρα ασφάλειας δεδομένων

To TikTok σε μία απόπειρα προστασίας των δεδομένων των χρηστών, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ παρουσιάζει το Project Clover, μία ετήσια επένδυση αξίας 1,2 δισ. ευρώ.

Το Project Clover είναι ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ασφαλούς φύλακα για τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών του TikTok. Αυτή η πρωτοβουλία θα εισαγάγει μια σειρά νέων μέτρων για την ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων προστασίας και την περαιτέρω ευθυγράμμιση της συνολικής προσέγγισης της πλατφόρμας στη διακυβέρνηση δεδομένων με την αρχή της ευρωπαϊκής κυριαρχίας στα δεδομένα. Κάθε πρόσβαση στα δεδομένα όχι απλά θα συμμορφώνεται με τους σχετικούς νόμους περί προστασίας δεδομένων, αλλά θα πρέπει επίσης να περάσει πρώτα από αυτές τις πύλες ασφαλείας και τους πρόσθετους ελέγχους.

Πρόσβαση στα δεδομένα και έλεγχοι

Οι υπάρχοντες έλεγχοι στην πρόσβαση δεδομένων ήδη περιορίζει κατά πολύ την την πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών. Βασιζόμενοι στην προσέγγισή μας για την ασφάλεια των δεδομένων στις ΗΠΑ, ενισχύουμε περαιτέρω αυτούς τους ελέγχους εισάγοντας πύλες ασφαλείας που θα καθορίζουν την πρόσβαση των εργαζομένων στα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών του TikTok και τις μεταφορές δεδομένων εκτός Ευρώπης. Αυτό θα προσθέσει ακόμα ένα επίπεδο ελέγχου στην πρόσβαση στα δεδομένα. Κάθε πρόσβαση στα δεδομένα όχι απλά θα συμμορφώνεται με τους σχετικούς νόμους περί προστασίας δεδομένων, αλλά θα πρέπει επίσης να περάσει πρώτα από αυτές τις πύλες ασφαλείας και τους πρόσθετους ελέγχους.
Εξωτερική επιτήρηση

Η παραπάνω διαδικασία θα επιβλέπεται και θα ελέγχεται από τρίτους – έναν Ευρωπαίο συνεργάτη ασφάλειας δεδομένων, ο οποίος θα διενεργεί ελέγχους επί των ελέγχων και της προστασίας δεδομένων, θα παρακολουθεί τις ροές δεδομένων, θα παρέχει ανεξάρτητη επαλήθευση και θα αναφέρει τυχόν περιστατικά. Βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με συνεργάτη και θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες εν ευθέτω χρόνω.

Τεχνολογίες ενίσχυσης της ιδιωτικότητας

Θα συνεργαστούν με τρίτους για την ενσωμάτωση στην προσέγγιση της πλατφόρμας πιο προηγμένων τεχνολογιών που ενδυναμώνουν αυτές τις ήδη ισχυρές διαδικασίες. Αυτό περιλαμβάνει – χωρίς να περιορίζεται σε αυτά – την ψευδωνυμοποίηση των προσωπικών δεδομένων, έτσι ώστε ένα άτομο να μην μπορεί να αναγνωριστεί χωρίς πρόσθετες πληροφορίες και τη συνάθροιση δεδομένων σε μεγάλα σύνολα για την προστασία του απορρήτου των ατόμων. Μια ειδική, εσωτερική ομάδα εργάζεται πάνω στο Project Clover από πέρυσι. Αναμένεται η εφαρμογή αυτών των νέων και κορυφαίων στον κλάδο μέτρων κατά τη διάρκεια αυτού του έτους και μέσα στο 2024.

Αποτελέσματα στην αποθήκευση δεδομένων τοπικά

Η συμπλήρωση αυτών των σχεδιαζόμενων νέων μέτρων είναι η δέσμευση της εταιρείας για να αποθηκεύει τοπικά δεδομένα χρηστών του ευρωπαϊκού TikTok. Πέρυσι, ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για το ευρωπαϊκό τους κέντρο δεδομένων στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Σήμερα, επιβεβαιώνονται οι λεπτομέρειες για δύο ακόμη τοποθεσίες κέντρων δεδομένων – ένα δεύτερο κέντρο δεδομένων στο Δουβλίνο και ένα τρίτο στην περιοχή της Νορβηγίας. Παρόμοια με το αρχικό μας κέντρο δεδομένων, αυτά τα δύο νέα κέντρα δεδομένων θα είναι τοποθεσίες τις οποίες θα λειτουργούν αξιόπιστοι πάροχοι υπηρεσιών. Φέτος θα αρχίσει η αποθήκευση τοπικών δεδομένων Ευρωπαίων χρηστών του TikTok, με τη μεταφορά να συνεχίζεται μέσα στο 2024. Μόλις γίνουν λειτουργικά, αυτά τα τρία κέντρα δεδομένων θα αντικατοπτρίζουν συνολική ετήσια επένδυση 1,2 δισ. ευρώ.

Βιώσιμη προσέγγιση

Ευθυγραμμιζόμενοι με την μακροπρόθεσμη φιλοδοξία τους για τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης επιχείρησης, το νέο κέντρο δεδομένων στη Νορβηγία θα λειτουργεί με 100% ανανεώσιμη ενέργεια (που θα προέρχεται κυρίως από την τοπική υδροηλεκτρική ενέργεια) και θα επωφελείται από το ψυχρότερο κλίμα, καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιεί περισσότερη φυσική ψύξη για να μειώσει το PUE βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση. Οι δραστηριότητες στη Νορβηγία θα ανακυκλώνουν επίσης την πλεονάζουσα θερμότητα, η οποία θα διατίθεται ως ενεργειακός πόρος για νέες και υπάρχουσες δραστηριότητες στη γύρω περιοχή. Το Project Clover ενισχύει τη δέσμευσή για μια ευρωπαϊκή προσέγγιση διακυβέρνησης δεδομένων που τοποθετεί τη διαφύλαξη των δεδομένων των χρηστών στον πυρήνα της και ευθυγραμμίζεται με την αρχή της κυριαρχίας των δεδομένων. Θεωρείται ότι η εφαρμογή του θα διασφαλίσει ότι τα 150 εκατομμύρια άτομα που έρχονται στο TikTok κάθε μήνα απολαμβάνουν την κορυφαία στον κλάδο προστασία και ασφάλεια δεδομένων.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software TikTok

TikTok: Πέρασε νομοσχέδιο στις ΗΠΑ που ίσως το απαγορεύσει μέσα σε ένα χρόνο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νέο νομοσχέδιο που ενδεχομένως να απαγορεύσει την κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.