Internet

TikTok: Θέλει να αυξήσει τη διάρκεια των videos

Με απώτερο στόχο την αύξηση των εσόδων, το TikTok σκέφτεται να αυξήσει την προσφερόμενη διάρκεια των videos που ανεβάζουν οι χρήστες του. Πολλοί εκτιμούν ότι η συνολική διάρκεια θα μπορέσει να φτάσει έως και τα 5 λεπτά.

Ήδη το TikTok είχε ανεβάσει τη διάρκεια των βίντεο που μπορούσε να ανεβάσει κανείς από το 1 στα 3 λεπτά, κάτι που έγινε πέρυσι, αλλά τώρα κυκλοφορούν πληροφορίες που μιλούν για εκτεταμένες δοκιμές του TikTok με βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας, στα 5 λεπτά το καθένα. Δοκιμές φέρονται να έχουν γίνει και με βίντεο διάρκειας των 10 λεπτών σε περιορισμένους χρήστες του TikTok.

Από την άλλη μεριά, χρήστες του TikTok που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα της υπηρεσίας δήλωσαν ότι προτιμούν τα βίντεο μικρής διάρκειας από εκείνα με διάρκεια πέραν του 1 λεπτού. Παρόλα αυτά, η λογική πίσω από την αύξηση της διάρκειας των βίντεο κρύβει μία προσπάθεια του TikTok να αυξήσει τα διαφημιστικά του έσοδα, αφού περισσότερες διαφημίσεις θα μπορούν να χωρέσουν σε ένα βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας.

Αυτή τη στιγμή το TikTok αριθμεί 1 δισεκατομμύριο χρήστες σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ ο ανταγωνισμός από Instagram, YouTube και Snapchat επενδύει στο πεδίο των μικρής διάρκειας βίντεο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.