TikTok: Υπό έρευνα για τον αντίκτυπό του στην ψυχική υγεία των νέων

TikTok, TikTok: Υπό έρευνα για τον αντίκτυπό του στην ψυχική υγεία των νέων

TikTok, TikTok: Υπό έρευνα για τον αντίκτυπό του στην ψυχική υγεία των νέων

Ένας συνασπισμός γενικών εισαγγελέων από την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα, το Κεντάκι και άλλες χώρες ερευνά το TikTok για την πιθανή επίδρασή του στην ψυχική και σωματική υγεία των νέων (μέσω του CNBC). Η ομάδα των AG ψάχνει να δει εάν ο τρόπος που σχεδιάζει, λειτουργεί και εμπορεύεται την πλατφόρμα της η TikTok έχει αρνητική επίδραση στην υγεία των παιδιών, των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από τη Γενική Εισαγγελέα Maura Healey της Μασαχουσέτης.

Ο αλγόριθμος του TikTok καθορίζει το περιεχόμενο που βλέπουν οι χρήστες και έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός στο να κρατά τους χρήστες απασχολημένους. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις «μεθόδους και τις τεχνικές» που χρησιμοποιεί το TikTok για «να ενισχύσει την αφοσίωση των νέων χρηστών, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της διάρκειας του χρόνου που αφιερώνεται στην πλατφόρμα», σύμφωνα με τον Healey.

Το TikTok προσπάθησε να καλύψει τις ανάγκες των νεότερων χρηστών του — έπρεπε να πληρώσει 5,7 εκατομμύρια δολάρια στην FTC το 2019 για να διευθετήσει τις κατηγορίες ότι ο προκάτοχός του, Musical.ly, δεν έλαβε την κατάλληλη άδεια από τους γονείς των μικρών παιδιών προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Ο διακανονισμός απαιτούσε επίσης από το TikTok να περιορίσει αυστηρά τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες κάτω των 13 ετών μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενο της εφαρμογής. Πρόσφατα, ορισμένοι ερευνητές προειδοποίησαν για το πόσο λίγες μελέτες υπήρχαν που εξέτασαν τις πιθανές επιπτώσεις του TikTok στην υγεία, παρά την τεράστια βάση χρηστών του.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Business TikTok

TikTok: Πέτυχε ρεκόρ δαπανών 10 δισ. δολαρίων από χρήστες εντός εφαρμογής το 2023

Το Bloomberg δημοσίευσε μια ανάλυση των δαπανών σε εφαρμογές για το 2023, αποκαλύπτοντας μια αύξηση 11% στα έσοδα.

Software TikTok

Το TikTok βελτιώνει το mobile app του για foldable και tablet

To ΤikTok ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί μια βελτιωμένη εμπειρία εφαρμογής για τις μεγαλύτερες mobile συσκευές, όπως είναι τα foldable και τα tablet.