Tim Cook: Το κρυπτονόμισμα Libra είναι λαθραία πηγή εξουσίας

Tim Cook Libra κρυπτονόμισμα, Tim Cook: Το κρυπτονόμισμα Libra είναι λαθραία πηγή εξουσίας

Λίγο πριν το PayPal γνωστοποιήσει ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει το κρυπτονόμισμα Libra, ο CEO της Apple, Tim Cook χαρακτήρισε το εγχείρημα του Facebook ως λαθραία πηγή εξουσίας. Αρκετοί ίσως να θεωρούσαν ότι η Apple θα δημιουργήσει και αυτή το δικό της κρυπτονόμισμα καθώς επένδυσε σε ψηφιακά πορτοφόλια και κινητές πληρωμές ενώ παρουσίασε και την πρώτη της κάρτα, Apple Card, ωστόσο ο Cook κατέρριψε αυτήν την ιδέα.

Όχι. Πιστεύω ότι το νόμισμα πρέπει να παραμείνει στα χέρια των χωρών. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την ιδέα μιας ιδιωτικής ομάδας να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό νόμισμα. Μία ιδιωτική εταιρεία δεν θα πρέπει να προσπαθεί να κερδίσει δύναμη με αυτόν τον τρόπο.

Μαζί τον Cook τάσσεται και ο επιχειρηματίας Mark Cuban ο οποίος χαρακτήρισε το νόμισμα του Facebook “επικίνδυνο” καθώς δύο μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία και η Γερμανία οι οποίες δήλωσαν ότι θα εμποδίσουν την ανάπτυξη του νομίσματος στις αντίστοιχες χώρες, δηλώνοντας ότι “καμία ιδιωτική οντότητα δεν μπορεί να διεκδικήσει νομισματική εξουσία που είναι εγγενής στην κυριαρχία των εθνών”.

Επιπλέον, μέλη του Κογκρέσου κάλεσαν ανοιχτά την εταιρεία να σταματήσει την ανάπτυξη του νομίσματος έως ότου διερευνηθεί το Libra για τους κινδύνους που μπορεί να φέρει στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το Facebook δημιούργησε το Libra ως μία blockchain τεχνολογία νέας γενιάς η οποία θα βοηθήσει τους ανθρώπους και τις αναπτυσσόμενες χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση στις τραπεζικές υπηρεσίες. Σκοπός του Libra είναι η ενσωμάτωση του στον χρηματοπιστωτικό τομέα καθώς και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών παγκοσμίως.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τάκης κου

Προσέξτε τα αγγλικά σας. Μεταφράζετε τα ξένα άρθρα όπως εσείς επιθυμείτε. Δε μίλησε ποτέ για λαθραία. Κάντε Google translate εστω

Λάκης Με

Εκτός από αυτά που λες και συμφωνώ, θέλω να προσθέσω ότι το λίμπρα δεν είναι κρυπτονόμισμα,άρα, συμπέρασμα , κάνουν κακή μετάφραση,δεν έχουν γνώση περί θέματος!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.