Internet

Το 5G θα είναι πιο δημοφιλές από το 4G το 2023

Η Canalys είναι μία εταιρεία αναλυτών και χθες αποκάλυψε τις προβλέψεις της για την 5G τεχνολογία και την αγορά των smartphones. Σύμφωνα με αυτήν, το 5G θα γίνει πιο δημοφιλές από το 4G μέχρι το 2023 ενώ η αγορά θα έχει ήδη πουλήσει 1.9 δισεκατομμύρια 5G smartphone μέχρι τότε.

Εκείνο το έτος το 5G θα έχει το 51.4% του μεριδίου της αγοράς, με πρωτοπόρο την Κίνα η οποία θα αποστείλει 263 εκατομμύρια 5G smartphone, με την Νότια Αμερική και τις χώρες της APAC (Asia-Pacific) να ακολουθούν με 145 και 135 εκατομμύρια πωλήσεις αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Canalys, μέχρι το 2020 θα υπάρχουν 5G smartphone που θα αντιπροσωπεύουν το 17.5% των συνολικών smartphone της χώρας, αφού οι κυβερνήσεις εργάζονται πυρετωδώς για την ανάπτυξη του δικτύου.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Ιουλίου 2019 6:14

Σχόλια

  • Θα γινει διάσιμο γιατι δεν εχουν κανει καμια ερευνα για το τι θα προκαλεσει στην υγεια των ανθρωπων
    και ομως θα το βαλουν εξω απο σχολεια εξω απο νοσοκομια ετσι γιατι μπορουν να σου καταστρεψουν το μελλον των παιδιων σου, γιατι δεν εχεις κανει την παραμικρή ερευνα για το 5g και δεν εχεις την παραμικρή όρεξη για να κανεις κατι να το σταματήσεις οποτε βαλε ενα τοστ να γινετε και περίμενε πως το ταχύτατο 5g θα σας γεμίσει ολους καρκινο... After several childhood cancer cases at one school, parents question cell tower radiation

    • Πέρα από τις ανησυχίες για τυχών μεγαλύτερα θέματα υγείας σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα δίκτυα 4G, υπάρχει και ένα θέμα εντελώς πρακτικό: Το δίκτυο 4G είναι ήδη ταχύτατο. Σε πολλές περιπτώσεις ταχύτερο ήδη και από WiFi. Ένα ακόμα γρηγορότερο δίκτυο όπως είναι το δίκτυο 5G για ασύρματες συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα ή tablets, ουσιαστικά δεν πρόκειται να προσφέρει απόλυτος τίποτα καινούργιο. Μοναδική εξαίρεση, εάν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αποφασίσουν είτε να δώσουν απεριόριστο όγκο δεδομένων, είτε έστω κάτι αρκετά μεγάλο της τάξεως των 50 ή 100 GB. Τι να το κάνεις το δίκτυο 5G, όταν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην χώρα μας σου δίνουν "πακέτα" ίντερνετ της τάξεως των 2 ή 5 GB; Πραγματικά, δώρο άδωρο...

      • Ηδη με τη παροδο των ετων τα πακετα με inernet αυξήθηκαν. Απλα στην ελλαδα με μικροτερο ρυθμο σε σχεση με το εξωτερικό.
        Το 5G δε θα ειναι ενα απλα πιο γρηγορο 4G. Θα φερει επανασταση σε σχεση με το τι ισχυει σήμερα. Οι συσκευες IoT αναμένεται να γνωρισουν μεγαλη αναπτυξη και ισως οι υπολογιστες με τη μορφη που τους ξερουμε σημερα να αποτελουν παρελθόν. Ολα θα ρυθμιζονται απο το κινητό ακομα και αν δεν εισαι σπιτι σου.
        Μην απαξιώνουμε τεχνολογίες. Σε τεχνολογικο site είμαστε.
        Οσον αφορα την εκπομπή ακτινοβολίας, το χειρότερο δεν ειναι να εχεις αρκετες κεραιες τριγύρω σου αλλα να μην εχεις και να ψαχνει το κινητο σου για σημα.
        Οποτε ας μη τα δαιμονοποιουμε ολα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.