Internet

Το Facebook μηνύει εταιρείες που πουλούν fake likes

Το Facebook, παίρνει δραστικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ψεύτικων likes και Followers. Το συγκεκριμένο θέμα, έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στους ιθύνοντες του δημοφιλούς Social Media, καθώς επηρεάζει αρνητικά το διαφημιστικό κομμάτι.

Έπειτα από συστηματική έρευνα, το νομικό τμήμα του Facebook και του Instagram, ανακάλυψε τέσσερις εταιρείες και τρία φυσικά πρόσωπα, που οι εργασίες τους έχουν να κάνουν με την διαμόρφωση ψεύτικων στατιστικών στα Social Media.

Οι έδρες των εταιρειών και των ατόμων, βρίσκονται στην Κίνα. Οι δραστηριότητες τους, έχουν να κάνουν με την πώληση ψεύτικων λογαριασμών, ψεύτικων Likes και Followers. Όπως αναφέρθηκε στο blog spot του Facebook, οι συγκεκριμένες δραστηριότητες, δεν περιορίζονται μόνο στο Facebook και στο Instagram. Έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Amazon, το Linkedin, το Twitter, την Apple και φυσικά την Google.

Το πρόβλημα που δημιουργούν οι συγκεκριμένες ενέργειες, έχει να κάνει με την παραπλάνηση των διαφημιστικών εταιρειών και των διαφημιζομένων. Για να “κλείσει” μια διαφήμιση ανάμεσα στον διαφημιζόμενο και τον “Infuencer”, πρέπει να μελετηθούν τα στατιστικά του. Τα στατιστικά διαμορφώνονται, βάσει των Likes, Comments, Shares, Followers. Όπως είναι λογικό, τα ψεύτικα στατιστικά προκαλούν οικονομική ζημία στην εκάστοτε επιχείρηση και κερδισμένος βγαίνει μόνο ο εκάστοτε Infuencer, που έχει χρησιμοποιήσει τέτοιες τακτικές.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, το νομικό τμήμα του Facebook, κατέθεσε μήνυση πριν λίγες ώρες σε δικαστήριο της Αμερικής.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νεραντζούλα Θεοδωροπούλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.