“Το Fortnite και τα βιντεοπαιχνίδια φταίνε για τις μαζικές ένοπλες επιθέσεις”!

27

Trump

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν δύο μαζικές ένοπλες επιθέσεις, η μία με διαφορές 13 ωρών από την άλλη. Η μία επίθεση έλαβε χώρα στο Dayton του Ohio και η άλλη στο El Paso του Texas. Οι επιθέσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 30 ατόμων, ενώ άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες.

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε λάβει τα μέτρα της. Ωστόσο, ο πλανητάρχης επιρρίπτει τις ευθύνες αυτών των επιθέσεων στα βιντεοπαιχνίδια.

Χρόνια τώρα το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών ζητάει να οριστούν και να εκτελούνται συστηματικοί έλεγχοι σχετικά με τα όπλα και τη χρήση τους. Δυστυχώς όμως, οι κρατικοί εκπρόσωποι και οι αξιωματούχοι μένουν άπραγοι.

Βέβαια, φαίνεται ότι το κράτος ψάχνει την αιτία όλων αυτών των προβλημάτων. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και οι Ρεπουμπλικάνοι, οι υπαίτιοι για τις μαζικές ένοπλες επιθέσεις είναι τα βιντεοπαιχνίδια και όχι ότι η οπλοκατοχή είναι σχεδόν ελεύθερη.

Συγκεκριμένα, ο ρεπουμπλικάνος Kevin McCarthy, δήλωσε ότι τα βιντεοπαιχνίδια στα οποία πυροβολείς άλλους μετατρέπουν τους ανθρώπους σε κτήνοι. Σημείωσε ότι φοβόταν εδώ και καιρό πως θα δημιουργούνταν πρόβλημα στις μελλοντικές γενιές.

Ο ίδιος θεωρεί ότι για τους πυροβολισμούς φταίει η βιομηχανία των παιχνιδιών που μαθαίνει στους νέους να σκοτώνουν και τα κοινωνικά δίκτυα τα οποία επιτρέπουν τον εκφοβισμό.

Ο McCarthy δεν ήταν ο μόνος που κατηγόρησε τα βιντεοπαιχνίδια. Κάποια άλλα μέλη του κόμματος είπαν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, πως σύμφωνα με τα στοιχεία οι δράστες έπαιζαν τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα Fortnite, ότι ο τρόπος που έγιναν τα γεγονότα και οι πυροβολισμοί θυμίζουν αρκετά την δραστηριότητα των παικτών στα βιντεοπαιχνίδια, και τα λοιπά.

Ο Donald Trump από την άλλη, έβγαλε μία ομιλία στην οποία κατέκρινε αποκλειστικά και μόνο τα βιντεοπαιχνίδια. Ο πρόεδρος της Αμερικής δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσει ο δοξασμός της βίας στην κοινωνία μας. Αυτό περιλαμβάνει τα τρομακτικά και φρικτά βιντεοπαιχνίδια που πλέον έχουν γίνει καθημερινότητα.

Συμπλήρωσε, ότι είναι πολύ εύκολο σήμερα η ταραγμένη νεολαία να ενσωματωθεί σε μία κουλτούρα η οποία προωθεί τη βία. Και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να μειωθεί το πρόβλημα ή ακόμη και να εξαλειφθεί.

Εν μέσω όλων αυτών, ο οργανισμός βιντεοπαιχνιδιών εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι από τη στιγμή που τα βιντεοπαιχνίδια άρχισαν να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, τα ποσοστά βίας παρουσιάζουν αισθητή μείωση.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι σε άλλες χώρες, εκτός της Αμερικής, υπάρχει εμφανή μείωση της βίας και πως καμία έρευνα ακαδημαϊκή ή μη δεν έχει μπορέσει να βρει κάποια συσχέτιση μεταξύ των βίαιων συμπεριφορών και των βιντεοπαιχνιδιών.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα βιντεοπαιχνίδια θεωρούνται υπαίτια για γεγονότα βίας, και όχι μόνο. Επίσης, να τονίσουμε ότι στο παρελθόν το εξιλαστήριο θύμα ήταν το θέατρο, τα βιβλία, οι ταινίες και η ραπ μουσική. Οι άνθρωποι πάντα θα βρίσκουν έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να μην αποδεχθούν την αλήθεια.

Πηγή

27
Σχόλια

avatar
11 Συνολικά σχόλια
16 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
18 Σχολιαστές
AnonimosChris_BMWI amΆγγελος ΚωτσηςAldo Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο
Να ειδοποιηθώ όταν
navarxos
Επισκέπτης
navarxos

συμφωνώ οτι η βια πλεον ειναι σε υπερθετικό βαθμό παντού σε ταινίες σε παιχνίδια παντου. πρεπει να προστατεύουμε τα παιδια και να τα μεγαλώνουμε σωστα. το οπλο απο μονο του δεν μπορει να πειράξει κανέναν. στην Αμερική σε στατιστικές εχουν αποφευχθεί παρα πολλα εγκλήματα γιατι ο κάτοχος του όπλου μονο το έδειξε.

manager09
Επισκέπτης
manager09

Έχεις δίκιο, δεδομένου ότι σε παγκόσμια κλίμακα ασχολείται ο κόσμος με τα games αλλά κυρίως μόνο στην Αμερική ακούς περιστατικά με μαζικούς πυροβολισμούς. Σοβαρευτείτε λίγο μερικοί, υπάρχει τεράστια διαφορά να σκοτώνεις εικονικά κάποιον από το να πιάνεις όπλο στα χέρια σου και να στοχεύσεις έναν άλλον άνθρωπο. Αλλά είναι πολύ εύκολο να απευθύνθουν εκεί οι ευθύνες, πως αλλιώς θα ευδοκιμήσει η αγορά των όπλων;

Νίκος
Επισκέπτης
Νίκος

Απλά άσχετος διάβασε πόσοι έχουν πεθάνει από επιθέσεις με όπλα..

Σπυρίδων
Επισκέπτης
Σπυρίδων

Άντε να εξηγήσεις στον ΧΑΖΟ ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕ ΟΠΛΟ! Ότι πρέπει να εξαλειφθούν όλα τα όπλα!

Αλέξανδρος
Επισκέπτης
Αλέξανδρος

Να σου θυμίσω ότι όπλο δεν είναι μόνο το πυροβόλο όπλο. Και ένα κοινό μαχαίρι κουζίνας ή ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ ή μια ρακέτα του τέννις π.χ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν όπλα. “Όπλα” μπορούν να γίνουν και τα γυμνά χέρια ή πόδια για να σκοτώσουν κάποιον. Το θέμα είναι να εξαλειφθεί η βία, όχι τα αντικείμενα (όργανα της βίας). Τα πυροβόλα όπλα μπορούν να αποθαρρύνουν έναν μεγαλώσομο νταή να κάνει ότι γουστάρει σε ένα πιο μικρόσωμο. Από επιστημονικής άποψης αυτά έφεραν την κοινωνική δικαιοσύνη. Το θέμα είναι ότι αυτά πρέπει να χρησιοποιούνται μόνο από τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας μόνο και μόνο υπό κανόνες για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Νίκος
Επισκέπτης
Νίκος

Πήγαινε να ζήσεις στην Αμερική μαζί με τα παιδιά σου και αν σε πετύχει καμία σφαίρα εσένα ή τα παιδιά σου να μας πεις μετά πάλι την άποψη σου

ironman mark 45
Επισκέπτης
ironman mark 45

το πρώτο θέμα που πρέπει να τεθεί είναι η απαγόρευση της οπλοκατοχής. είναι ένα μέγα θέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες το οποίο καμία κυβέρνηση δεν αγγίζει λόγω πολιτικού κόστους. όσο αφορά τώρα το fortnite, επέτρεψα στο γιό μου (ετών 14 τώρα) να το κατεβάσει και περνώντας κάποιο διάστημα η συμπεριφορά του άλλαξε. έγινε οξύθυμος, αρπάζοταν, φώναζε, κτλπ. το ίδιο άκουγα και από άλλους γονείς/ φίλους για τα παιδιά τους. το συγκεκριμένο παιχνίδι απεγκαταστάθηκε, και βρήκαμε την υγειά μας. κρατήστε μακριά τα παιδιά σας από αυτού του είδους παιχνίδια.

1 2
Επισκέπτης
1 2

Ο λόγος είναι ο εθυσμος και όχι το συγκεκριμένο παιχνίδι

1 2
Επισκέπτης
1 2

Mine craft επεζε ο γιος μου 7 ετών αλλά επεζε πολύ και φώναζε περισσότερο. Το θέμα είναι ο εθισμός

Νίκος
Επισκέπτης
Νίκος

Και εγώ παίζω Fortnite αλλά δεν έχω καμία τέτοια συμπεριφορά

I am
Επισκέπτης
I am

Δεν νομίζω να φταίει το φορτναιτ. Μάλλον ο εθισμός και η ηλικία.

Νίκος
Επισκέπτης
Νίκος

Ηλιθιος

Νίκος
Επισκέπτης
Νίκος

Ηλίθιος φασίστας

Θοδωρής Χ.
Επισκέπτης
Θοδωρής Χ.

Όταν ο άλλος είναι ηλίθιος, δεν έχει σημασία αν είναι «φασίστας» ή οτιδήποτε άλλο. Ξυπνήστε, μερικοί, ανοίξτε τα μάτια σας και ξεφορτωθείτε τις ιδεολογικές παρωπίδες και τις κομματικές σας ιδεοληψίες.

Νίκος
Επισκέπτης
Νίκος

Αυτός να ξεφορτωθεί τις ρατσιστικές αντιλήψεις του που από τότε που έγινε πρόεδρος εχουν αυξηθεί οι ρατσιστικές επιθέσεις κατακόρυφα

Θοδωρής Χ.
Επισκέπτης
Θοδωρής Χ.

Η Αμερική, πάντοτε είχε προβλήματα ρατσισμού, είτε κυβερνάει ένας ηλίθιος σαν τον Τραμπ, είτε κυβερνάει ο Ομπάμα ή ο Κλίντον. Δες τι γίνεται σε έναν απλό έλεγχο της τροχαίας, όπου με το παραμικρό, οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν όπλο, με περισσότερη ευκολία σε ισπανόφωνους και Αφροαμερικανούς. Σε αυτό, δεν φταίει κανένας πρόεδρος τους αλλά το σύνδρομο του cowboy, από το οποίο «πάσχει» η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, ειδικά αυτών που έχει Αγγλοσαξονική καταγωγή. Όταν ένα κράτος δομείται πάνω σε εκατομμύρια πτώματα (Ινδιάνοι και Αφρικανοί σκλάβοι), τότε το ίδιο το κράτος τρέφει αυτόν τον ρατσισμό, είτε φυλετικό, είτε κοινωνικό. Μην έχεις την ψευδαίσθηση, ότι η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, αν στη θέση του ηλίθιου, υπήρχε άλλος πρόεδρος.

Chris_BMW
Επισκέπτης
Chris_BMW

Θα σου κάνω μια απλή ερώτηση και θέλω να μου απαντήσεις με ειλικρίνεια . Και εφόσον απαντήσεις κατ αυτόν τον τρόπο θέλω να μου αιτιολογήσεις το γιατί .
Έστω ότι και στην Ελλάδα όλοι είχαν δικαίωμα οπλοκατοχής και γενικότερα εφαρμοζόταν ένας νόμος περί όπλων αντίστοιχος των ΗΠΑ .
Σε έλεγχο της τροχαίας όπως λες που πιστεύεις ότι ο αστυνομικός θα έβγαζε ευκολότερα όπλο . Σε έλεγχο Ρωμά ή σε έλεγχο κάποιου ίσως έλληνα και γενικότερα λευκού .
Είμαι ρατσιστής εγώ που πιστεύω ότι αυτό θα γινόταν στο πρώτο παράδειγμα ή μήπως η ενγένει παραβατική συμπεριφορά των Ρωμά βοηθάει σε αυτό …

Τροφή για σκέψη

Αλέκος
Επισκέπτης
Αλέκος

οχι βέβαια , φυσικά και δεν φταίνε , τα παιχνίδια αυτά δείχνουν πως να κάνεις σταυροβελονιά και πως να ράβεις με μεταξωτή κλωστή σεμεδάκια

1 2
Επισκέπτης
1 2

?

Άγγελος Κωτσης
Επισκέπτης
Άγγελος Κωτσης

Και εγω το ηδιο λεω

Νίκος
Επισκέπτης
Νίκος

Iq κάτω του μηδενός όπως τραμπούκος

Aldo
Επισκέπτης
Aldo

Ναι καλα το fortnite του φτεει το μυαλο του φτεει οχι το fortnite

vaskor
Επισκέπτης
vaskor

Κτήνη όχι κτήνοι…

ImJustaRandomZombieWalking
Επισκέπτης
ImJustaRandomZombieWalking

Το γεγονός ότι η κατοχή όπλων είναι σχεδόν ελεύθερη στην Αμερική και φταινε τα videogames για την βία που έχουν με ξεπερνάει έλεος δηλαδή έτσι όπως υπάρχει βία στην μουσική και στις ταινίες υπάρχει και στα videogames και όλοι κατηγορούν τα videogames για την βία που έχουν και κάτι άλλο κιόλας ρε αν ο άλλος έχει μυαλό πατάτας θα πάει να κάνει αυτό που κάνουν στα videogames. Δηλαδή εγώ παράδειγμα που είμαι 14 και εχω παίξει πάρα πολλά βιαια παιχνίδια τι να κάνω; να βγω στον δρόμο και να αρχίζω να κόβω κεφάλια δηλαδή έλεος η βλακεια κάποιων ανθρώπων δεν έχει όρια…

Γεώργιος
Επισκέπτης
Γεώργιος

Τα μυαλά σου και μία λίρα

Ekimolaos
Επισκέπτης
Ekimolaos

Ναι καλά τα λέτε όλοι, μόνο που ξεχνάτε κάτι βασικό. Παιχνίδια με βία υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Προβλήματα βίας με όπλα και mass shootings και school shootings στατιστικά (Google It) ΜΟΝΟ στις ΗΠΑ που ΤΥΧΑΙΝΕΙ να μπορεί κάθε ενήλικας να μπορεί να αγοράσει όπλο σχετικά εύκολα. Νομίζω τα νούμερα (Google it) μιλάνε από μόνα τους. Τα παιχνίδια και οι ταινίες δεν είναι το πρόβλημα. Ίσα ίσα, το αντίθετο είναι (και αυτό Google it). Η τοποθέτηση της Rockstar Games πάνω στις πατάτες που είπε ο Trump ήταν η πιο ορθή (Google it και αυτό).

Anonimos
Επισκέπτης
Anonimos

1) επιτρέπουν τα όπλα 2) λογικά Πόλα σπίτια έχουν όπλα άρα τα παιδιά μεγαλώνουν με όπλα 3) ξέρουν ότι φτεουν και κατιγορουν το Fortnite 4) Ηλίθιοι

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα